Sutra u Požarevcu počinje karnevalski urnebes koji svake godine privlači i oduševljava sve veći broj razdraganih posetilaca.

Dakle, Treći međunarodni Požarevački karneval, u organizaciji Turističke organizacije Požarevac i Baletskog studija „Amadeus“, pod pokroviteljstvom Grada Požarevca, održava se u subotu, 27. avgusta sa početkom u 18 sati na glavnom varoškom trgu.

U okviru ove manifestacije biće održan Dečji karneval u Kostolcu koji počinje u petak, 26. avgusta, u 18 sati a karnevalska povorka mališana proći će i ulicama Požarevca u nedelju predveče a zatim će biti održan celovečernji koncert „Amadeusa“. Umetnički direktor Požarevačkog karnevala Maja Skenderović Bonić kaže da organizacija teče odlično, a organizacioni odbor na čelu sa direktorom Turističke organizacije Dejanom Savićem, veoma profesionalno obavlja svoje zadatke kako bi ovaj karneval bio još uspešniji nego prethodna dva. Grupe koje će učestvovati i biti gosti našeg grada su iz Strumice, Kavadaraca i Prilepa u Makedoniji zatim predstavnici Budvanskog karnevala iz Crne Gore, karnevalisti iz Rumunije (Rešica), Bugarske (Jambol i Pernik) Slovenije (Ptuj i Šoštanj) a očekujemo potvrdu grupe iz turskog grada Izmira. Što se tiče Srbije, biće predstavljeni karnevalski gradovi: Vrnjačka Banja, Leskovac, Šabac, Beograd, Pančevo, Vršac kao i gradovi Niš, Smederevo, Lazarevac i lokalne karnevalske grupe. „Publika će imati priliku da uživa u prelepim kostimima kreiranim na raznovrsne teme a posle Karnevala biće priređena velika karnevalska žurka duž ulice Draže Markovića sa centralnim zbivanjima u kafiću Skver. Imaćemo čast da će i na trećem karnevalu učestvovati internacionalni predsednik Evropskih karnevalskih gradova Henri Van der Kron kao i drugi funkcioneri koji će se, zajedno sa predstavnicima našeg grada, pojaviti na čelu povorke“, kaže Maja Skenderović.

Što se tiče tradicionalnog koncerta Baletskog studija „Amadeus“, pobednika na Republičkom takmičenju baleta u Beloj Palanci, ta manifestacija biće održana u nedelju u okviru Ljubičevskih konjičkih igara. Koncert će trajati dva sata a nastupiće 300 izvođača. Biće izvedeno tridesetak tačaka sa temama vezanim za sve meridijane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari