Oporavak Partizanovog golmana Milana Lukača po svoj prilici neće uticati na trenutni status njegovog klupskog kolege Živka Živkovića. Do povrede skočnog zgloba najstandardniji član prve postave danima radi pod maksimalnim opterećenjem i potpuno je spreman da se vrati među stative, što se videlo i na pripremama najbolje reprezentacije Srbije za nedavni meč sa Portugalom, ali kako sada stoje stvari Živković će do daljnjeg ostati poslednji čovek odbrane vodećeg tima domaćeg prvenstva.

Mlađeg Živkovića “čuva” dobar učinak u prošlih pet utakmica. Višegodišnja rezerva iskusnijim golmanima “parnog valjka”, s iskustvom nekoliko pozjamica Metalcu iz Gornjeg Milanovca, odmenjivao je Lukača protiv (redom) Radničkog iz Niša, Donjeg Srema, Rada i Čukaričkog u Jelen Super ligi, odnosno Jagodine u polufinalu nacionalnog Kupa. Za tih 450 minuta primio je tri gola, i to jedan od Sremaca (1:2) i dva u gradskom derbiju sa “brđanima” (2:2) u prošlom kolu JSL. A da nijedan ne ide isključivo na dušu dvadesetpetogodišnjeg Užičanina, jer su im dobrim delom kumovale defanzivne greške saigrača.

Mimo toga, Živković je demonstrirao sigurnost u intervencijama, što u rutinskim situacijama, koje često umeju da se izmaknu kontroli, što u trenucima kada bi se obreo u “neobranom grožđu”. Konstantno pouzdan u odbranama u petercu i van njega, visokih i niskih lopti, dalekometnih udaraca i šuteva iz neposredne blizine, onih sa strane i po sredini mreže, Živko je dobro pokrivao prostor ispred sebe i pozitivno delovao na ostale momke u crno-belim dresovima.

Zbog svega toga novi trener Zoran Milinković i Radiša Ilić, zadužen za rad sa golmanima, bliži su odluci da ne remete trenutni odnos snaga među vratarima nego da Milana Lukača “na silu” vrate u prvih 11, samo zato što je iskusniji od njih dvojice bio neprikosnoven na gol liniji do povređivanja u startnoj utakmici prolećnog dela sezone sa Voždovcem. Dok ih događaji na terenu eventualno ne nateraju na drugačiju reakciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari