Potrebna hrana za životinje u zoolškim vrtovima širom Srbije: Deo prikupljen za niški "Zoo kutak" 1foto (BETAPHOTO/SAŠA ĐORĐEVIĆ)

Volonteri Zoo planet-a prikupili su u Nišu skoro 75.000 dinara, što je iznos za koji će kupiti 373 bale sena, kaže Dušan Stojanović iz tog udruženja. Akciju prikupljanja pomoći za 221 životinju, koliko je trenutno smešteno u Zoo kutku, održaće u još 14 gradova u Srbiji.

Građani koji su juče u Nišu donirali novac Zoo planet-u dobili su zauzvrat magnetiće sa fotografijama životinja, a dobiće ih i oni koji budu donirali danas u Leskovcu i sutra u Pirotu, pišu Južne vesti.

Danas u Leskovcu, sutra u Pirotu; foto: Instagram / zooplanetnisOsim na jugu Srbije, akcija će biti održana u Beogradu, Novom Sadu, Čačku, Kragujevcu, Kruševcu, Knjaževcu, Zaječaru, Sokobanji, Jagodini, Kruševcu, Vrnjačkoj Banji, na Kopaoniku i na Zlatiboru.

U planu je da se akcija održi u 15 gradova Srbije. U Nišu smo prikupili 373 bale sena, u novcu nekih 74.540 dinara. I dalje pozivamo Nišlije da podrže akciju onlajn uplatom na račun ili da vikendom u Zoo kutku pomognu akciji tako što će donirati i uzeti magnetić. To je jedna od aktivnosti na projektu koji sprovodimo uz podršku Trag fondacije, USAID-a i Britanske ambasade – navodi Stojanović.

Od 221 životinje u Zoo kutku, najviše je biljojeda, pa je seno najpotrebnije. Novac je potreban i za lečenje životinja.

Približno 15.000 bala sena je potrebno za godinu dana. Ideja je da formiramo banku hrane Udruženja Zoo planet, da imamo rezerve i da ne moramo da se snalazimo i da nas dobavljači čekaju za plaćanje – kaže Stojanović.

Ideja akcije je i da se građani informišu o tome kako se pravilno postupa prema divljim životinjama u urbanim sredinama, dodaju iz Zoo planet-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari