Zlatibor Lončar: Razgovori sa SPC o doniranju organa idu teško, Crkva što pre da se izjasni

Ostavite komentar


  1. Cekati da se retrogradna DPC izjadni o doniranju organa je potpuna besmislica. Sat SPC, uopste, ima sa tim, kad se zna da ceo svet na tome odavno radi, na korist bolesnih ljudi. Neka se SPC bavi svojim temama. Dosta populizma, odvratno je.

  2. Srbija je sekularna država i SPC nema prava da se meša u zakone.
    Nego kada smo kod SPC, baš me zanima njeno mišljenje o mešanju estetske hirurgije (menjanje ličnog opisa: duvanje usana, obraza i tome slično) u Božija posla.

  3. Zapretite uvođenjem poreza i sve ćete dobiti, čak i neki orden….kao i do sada!!!!

  4. Šta uopšte pitate te prodavce magle? U šta se oni razumeju osim u zamlaćivanje naroda?

  5. SNS će izgurati i što komunisti i razni okupatori nisu mogli,dobro su procenili lopovski i potkupljiv narod

  6. Kakva crkva, zasto je bitno sta oni misli o doniranju organa?! Predstavnici nase crkve koji su na visokim polozajima su spori kao dinosaurusi, ne treba ih uopste cekati. Da imaju sposobnost brzog i pravilnog odlucivanja mi bi smo sada imali napredni kalendar Milutina Milankovica a ne ovaj koji kasni dve nedelje i za svetom i za svemirom. Grcka crkva ga je usvojila a mi smo se premisljali, premisljali i sada smo zaostali i u tome kao i u mnogim drugim stvarima….

  7. Kakve veze ima SPC (i zašto samo SPC, kao da druge ne postoje) sa doniranjem organa i zašto, u sekularnoj državi, crkva treba da se izjašnajva u vezi sa bilo čim što nije versko pitanje.

  8. Sta uma CRKVA da se o tome izjasnjava!?
    Valjda je spasavanje zivota ugrozenih primarna stvar.
    Klizimo u srednji vek!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.