Turistički radnici Zlatibora očekuju da će tokom prvomajskih praznika taj turistički centar posetiti dvadesetak hiljada gostiju, među kojima će biti i veliki broj izletnika koji na ovu planinu dolaze na tradicionalni prvomajski uranak.

Svi smeštajni kapaciteti na planini će, prema rečima Darka Đurovića, savetnika u Turističkoj organizaciji Zlatibora, biti u funkciji tokom prvomajskih praznika, a turistički radnici, u saradnji sa seoskim turističkom organizacijama, potrudili su se da, pored već poznatih sadržaja kojima ova planina raspolaže, ponude i neke nove.

Prvomajski ranoranioci će se, po ustaljenoj tradiciji, okupiti na Vodicama, u dolini Rzava.

Turističko udruženje sela Gostilje, čiji meštani su u razvoju seoskog turizma poslednjih godina prepoznali i šansu za vlastiti biznis, poziva goste da 1. maja, pored čuvenog vodopada, prisustvuju početku rada obnovljene vodenice.

Đurović preporučuje gostima Zlatibora da neizostavno posete Stopića pećinu, novi turistički lokalitet, gde im je svakodnevno na raspolaganju turistički vodič. U neposrednoj blizini tog objekta je i čuveni muzej „Staro selo“ u Sirogojnu.

Zlatiborski hotelijeri su se pobrinuli da povlašćenim trodnevnim aranžmanima i prazničnim nižim cenama privuku što veći broj turista, u čemu su ih podržali vlasnici soba i kuća za izdavanje. Prenoćište u privatnim sobama košta od 800 do 1.400 dinara, dok se kuća ili stan, zavisno do lokacije, može iznajmiti po ceni od 1.600 do 5.600 dinara, a pansion u privatnom smeštaju košta oko 2.000 dinara. U selima Gostilje, Rožanstvo, Sirogojno, Tripkova i Kriva Reka, prenoćište košta od 400 do 700 dinara, a uživanje u specijalitetima tog kraja goste koji rezervišu puni pansion košta od 1.200 do 2.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari