Zlatiborski okrug: Među obolelima i kuvarica iz užičkog vrtića 1Foto: N. Kovačević

U Zlatiborskom orkrugu, tokom poslednjeg dana, korona virus je potvrđen kod 41 osobe. Užički Zavod za javno zdravlje je saopštio da je među novoinficiranima 14 lica iz Prijepolja, 12 iz Užica, po šest iz Čajetine i Priboja, kao i po jedna osoba iz Kosjerića, Arilja i Nove Varoši.

Među inficiranima je i kuvarica iz vrtića „Poletarac“ u Užicu. Direktorka Predškolske ustanove Užice Veselinka Jovanović je rekla da kuvarica, zbog simptoma, nije dolazila na posao protekle sedmice, te da je juče testitranjem potvrđeno da je inficirana i da je u kućnoj izolaciji.

Direktorka je dodala da su još dve kuvarice u tom vrtiću u kućnoj izolaciji, jer su bile u kontaktu sa inficiranom koleginicom, a potom istakla da „među decom nema infekcije“.

U dvema užičkim bolnicama trenutno je na lečenju 79 pacijenata koji su inficirani ili kod kojih postoji sumnja da su inficirani korona virusom. Na intenzivnoj nezi Opšte bolnice je sedam pacijenata, od kojih je pet na respiratorima, dok su u kovid bolnici u bivšoj kasarni 72 bolesnika.

Nema razloga za paniku, jer preduzimamo sve preventivne mere“, poručila je direktorka i dodala da se „svakodnevno prati zdravstveno stanje svih zaposlenih“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari