Partizan je bio bolji od Ludogoreca u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona i mnogo konkretniji nego u sva tri meča ove sezone, ali nije uspeo da postigne gol pa ga je bugarski tim iz jedanaesterca u finišu meča poslao u doigravanje za Ligu Evrope – 0:1 (0:0).


Partizan – Ludogorec 0:1 (0:0)

prvi meč – 1:2

Strelac: Zlatinski 88p. Stadion: Partizana.

Gledalaca: 22.321. Sudija: Alan Keli (Republika Irska). Žuti kartoni: Ostojić, Obradović, Ninković (Partizan), Zlatinski, Abalo, Espinjo (Ludogorec). Crveni karton: Gulan (Partizan).

Partizan: Lukač (od 45. Živković), Obradović, Ostojić, Ivanov, Gulan, Marković, Đemba Đemba, Ilić (od 68. Šćepović), Grbić (od 81. Luka), Ninković, Mitrović.

Ludogorec: V. Stojanov, Kaisara, Bart, Mantila, Minev, Zlatinski, Đakov, Marselinjo (od 64. Fabio), Aleksandrov (od 85. Vitinja), I. Stojanov (od 54. Abalo), Bezjak.

 

Domaćin je agresivno ušao u meč, ali nije imao snage i dovoljno brz i pokretljiv vezni red za konstantan presing pa je u talasima pritiskao odlično organizovane goste, gubio dah, nit i koncentraciju na obe polovine terena. Ni jedni ni drugi nisu srljali u napad, ni često probijali odbranu pa nije bilo puno šansi. Naš prvak ih je, ipak, imao nešto više od bugarskog šampiona, s tim što je najizglednijoj (prečka) prethodila ofsajd pozicija Mitrovića (32. minut).

Posle pauze „parni valjak“ je morao da krene na sve ili ništa i pošao je po pobedu. Bio joj je blizu dosta puta, iz akcija i posle prekida, sa distance i peterca, ali lopta je zamalo promašivala okvir gola, šetala po gol-liniji, pogađala čuvara mreže i Ludogorecove igrače. Bugari su se na mahove i panično branili, ali su se odbranili, a onda niotkuda kaznili Partizanove promašaje. Gulan je sprečio čist gol, ali je i navodno skrivio penal, koji je Hristo Zlatinski rutinski realizovao (86. minut). Mogao je Marko Šćepović da donese makar remi timu iz Humske, ali je Stojanov pročitao njegov šut i isprovocirao skandaloznu reakciju jednog od vođa Partizanovih navijača sa južne tribine koji je, potpuno neometen od redara, prišao „grobarima“ omraženom centarforu i dao sebi za pravo da mu oduzme kapitensku traku.

Stigao Fofana, odlazi Mitrović

Crno-beli su juče doveli i osmo pojačanje ovog leta, pošto je Ismail Beko Fofana potpisao četvorogodišnji ugovor. Angažovanje špica iz Obale Slonovače, inače doskorašnjeg fudbalera Širaka, samo bi trebalo da ubrza već viđeni transfer prvog strelca ekipe Aleksandra Mitrovića u belgijski Anderleht.

Povreda Lukača, ovacije košarkašima

Junaku prošlih utakmica Milanu Lukaču stradalo je koleno u duelu sa Ostojićem, a današnji pregledi potvrdiće ozbiljnost povrede prednjih ukrštenih ligamenata. Golman crno-belih dobio je ovacije dok je napuštao teren, a aplauzima su pozdravljeni i selektor omladinaca Ljubinko Drulović i Duško Vujošević, trener košarkaša Partizana, kojima će pripasti pola sinoćnjeg prihoda od ulaznica.

Đemba Đemba: Sraman penal

– Razočaran sam, jer smo veliki klub. Bili smo bolji tim i imali više šansi. U prvom poluvremenu sudija je prećutao jedanaesterac za nas, da bi u drugom svirao sraman penal za Ludogorec – istakao je Erik Đemba Đemba.

Ilić: Nismo imali sreće

– Jako nam je žao zbog nezasluženog poraza. Imali smo više od igre i mnogo više prilika, ali ne i sreće. Moramo što pre da se stabilizujemo, posvetimo prvenstvu i pokušamo da uđemo u grupnu fazu Lige Evrope – iskren je kapiten Saša Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari