Zlatko Kokanović pušten nakon informativnog razgovora sa službenicima BIA 1foto: Amir Hamzagić/ATAImages

Aktivista Zlatko Kokanović iz Gornjih Nedeljica, nakon informativnog razgovora na koji ga je Bebednosno-informativna agencija (BIA) pozvala, navodno zbog objave na društvenim mrežama, pušten je na slobodu.

„Vodili su računa da ne prođe zadržavanje preko četiri sata. Što se tiče službenika BIA, bili su korektni. Čak su mi doneli doručak i piće“, opisao je on.

Kako je istakao, misli da je ciljano pozvan na ovaj razgovor jer je trebalo da danas u pola dva bude na sastanku sa poljoprivrednicima, a gde je trebalo da bude prisutna predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić i premijer države Miloš Vučević.

„Očigledno je da poslednjih sedam dana vrše ogromnu kampanju protiv nas i da im nije bilo milo da me vide, da sedimo i oči u oči da se vidimo“, rekao je aktivista.

Kokanović je potom dodao da bi „voleo da ih vidi u zatvoru i da im ode u posetu“.

„Zbog nekih komentara na našoj Fejsbuk stranici naše službe su se uzbudile. Očekujemo sednicu 25. jula u gradskoj Skupštini grada Loznice. Imamo informaciju da treba da se radi dopuna i da se stavi na dnevni red Prostorni plan grada Loznice u koji će biti upisan Prostorni plan područja posebne namene projekta ‘Jadar'“, objasnio je on.

Dodao je on i da je očigledno da je najviše akcenat na tome.

„Rekli su mi da možemo da protestvujemo do mile volje i da se šetamo koliko hoćemo. Mi ne znamo kako će ljudi reagovati i zato dragi građani Loznice pratite stranicu i 25. jula budite u pripravnosti. Najavljena je uzbuna ako saznamo da se stavlja ta tačka na dnevni red. Budite spreni da u roku od 15 do 20 minuta budete pred Gradskom kućom da im pomognemo da razmisle u donošenju te odluke“, naveo je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari