"Znamo njihove trikove, ostaćemo ispred Skupštine": Zlatko Kokanović reagovao na ocenu Brnabić da neće ostati vremena za sednicu o litijumu 1foto: M.K./ATAImage

Ostaćemo ovde, naučili smo na njihove trikove, može da se desi da sada kažu da neće biti sednice o litijumu, a onda da za dva sata kažu – biće, izjavio je Zlatko Kokanović iz Udruženja Ne damo Jadar, komentarišući izjave predsednice Skupštine Srbije da, po svemu sudeći, neće biti vremena za sednicu o litijumu.

Kako prenosi N1, udruženja koja se bore protiv iskopavanja litijuma najavila su okupljanje ispred Skupštine, gde će pratiti ranije najavljenu sednicu o litijumu, za koju je neizvesno da će biti održana. Oni su ranije najavili i protest za 19 sati.

„Aktuelna vlast svakim danom krši Ustav i zakone, ne bi nas iznenadilo da se ova sednica ne održi, iako je morala da bude održana u roku od 15 dana od dana zakazivanja, jer je to vanredno zasedanje, a od sutra kreće redovno zasedanje, tako da ona ne može da se održi u redovnom zasedanju… A oni su imali vremena i prilike da raspravljaju o litijumu u dve i po godine unazad“, navodi Kokanović.

Podseća da su pre dve i po godine podneli „inicijativu sa sličnim, skoro identičnim predlogom zakona i da je oni ni posle dve i po godine nisu stavili na dnevni red.“

Ocenjuje da je vlasti sigurno odgovaralo da se priča o litijumu u jednom trenutku „da se ne priča o Kosovu i šta se tamo dešava“.

„Očigledno da se vlast plaši i boji pričanja u Skupštini o litijumu, jer veliki broj gledalaca prati RTS i čuli bi se negativni komentari o kompaniji i samom projektu za razliku od njih koji se bave ličnim klevetanjem, omalovažavanjem ljudi koji javno istupaju protiv rudarenja litijuma“, navodi.

Ostaćemo ovde, naučili smo na njihove trikove, može da se desi da sada kažu da neće biti, a onda da kažu za dva sata da će biti, protest u 19h ostaje, ako se šta bude promenilo – ljude ćemo putem društvenih mreža obavestiti, rekao je Kokanović.

„Nije nam prvi put da smo dolazili u Beograd o svom trošku i nemamo problem, znači mi nismo za razliku od njih sendvičari koji putuju autobusima i naplaćuju dnevnice, mi se finansiramo sami i o svom trošku dolazimo u Beograd, tako da nema nikakvih problema“, naveo je Kokanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari