Kada bi se sudilo samo na osnovu iskustva onda bi subotnji finalni duel između rukometašica Crne Gore i Norveške ličio na trku fiće i mercedesa (21.30). Ipak, pređeni kilometri su samo jedan od parametara najvažnije utakmice na Olimpijskim igrama u Londonu. Hrabrost, odvažnost, entuzijazam i kvalitet važne su odrednice koje će u meču za zlatnu medalju biti možda za nijansu na strani izabranica selektora Dragana Adžića.

Norvežanke, aktuelne olimpijske, evropske i svetske šampionke, baš kao i Crnogorke, došle su do četvrtfinala kao četvrtoplasirane u svojim grupama. Savladale su na volšeban način Brazilke, a onda su u polufinalu preslišale Južnu Koreju. Crnogorke su, pak, prošle pakao u duelu sa Francuskom, a zatim su na sjajan način nadmudrile odlične Španjolke.

Utisak je da će u finalu igrati ekipe podjednake snage. Norvežanke igru grade na odličnoj odbrani 6-0, dok u napadu sa bekovskih pozicija briljiraju Suland, Lunde i Alstad. Crna Gora mora da pronađe način kako da zaustavi gotovo perfektnu saradnju između rivalskih bekova i Loke, najboljeg pivota na svetu. „Đetićke“ briljiraju u eliminacionoj fazi turnira. Igraju raznovrsno, kreativno i veoma brzo. Sa bekovskih pozicija u šuterskom smislu posebno se ističe Katarina Bulatović, dok je u igri jedan na jedan Bojana Popović neprikosnovena. Adžić ima odličan fond igračica, tako da na bekovskim pozicijama često rotira Anđelu Bulatović i Jovanovićevu na mestu srednjeg beka, a na pivotu Đokićevu i Lazovićevu. Golmani su verovatno slabija karika, međutim kontranapad u kome briljira Radičevićeva mogao bi da bude presudan faktor u borbi za zlatnu medalju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari