Obećanje u individualnom sportu ima posebnu težinu, naročito kada ga daju srpski atletičari uoči Evropskog dvoranskog prvenstva u Pragu. Rečeno – ostvareno, dokaz je zrelosti i vere u sopstvene sposobnosti Ivane Španović, koja je ubedljivo osvojila zlato u skoku udalj, rezultatom 6,98, kao i Asmira Kolašinca, koji je u bacanju kugle srebrom (20,90) zaokružio kolekciju medalja sa kontinentalnog šampionata u dvorani (prethodno osvojio zlato i bronzu).

Njih dvoje su u prestonici Češke ohrabrili sve u Olimpijskom komitetu Srbije da naša zemlja u njima može imati velike adute na OI u Riju naredne godine. Do najvećih izazova u karijerama Španovićevoj i Kolašincu ostalo je još jedno veliko takmičenje, planetarno prvenstvo u Pekingu, što je njihov apsolutni prioritet do kraja tekuće sezone.

Španovićevoj je u Pragu nedostajao jedan centimetar do ličnog rekorda u dvorani, koji je postavila 25. februara na mitingu u Malmeu, međutim prema njenim rečima granice su joj daleko veće, dosežu i više od sedam metara na treninzima, što hrabri ne samo lepu Zrenjaninku već i čitav stručni štab.

Kolašinac se nalazi u odličnoj formi u 2015. godini. Srebro iz Praga je samo potvrda velikog rada, ali i uslova koji je imao u Novom Sadu uoči priprema za šampionat u Pragu. Iako nije odbranio zlato iz Geteborga 2013, Kolašinac je u Pragu bio samo na centimetar od ličnog, samim tim i nacionalnog rekorda (20,91). U odnosu na prethodnu godinu popravio je rezultate za čitavih 30 centimetara, što samo ukazuje da u Riju, ako ga zdravlje posluži, može da se umeša među kandidate za medalju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari