Član paraglajding kluba „Dinamik“ iz Bijelog Polja Dušan Simović osvojio je zlatnu medalju na nedavno održanom Svjetskom kupu u turskom gradu Eskišehir u pojedinačnoj konkurenciji u paraglajderskoj discipline precizno slijetanje.

Takođe, Simović je na ovom takmičenju osvojio i bronzanu medalju u ekipnoj konkurenciji sa ekipom „Monteparapro“. Na ovom takmičenju je učestvovalo 46 pilota iz devet država: Turske, Bugarske, Slovenije, Holandije, Makedonije, Velike Britanije, Kipra, Srbije i Crne Gore.

– Kako je ovo istovremeno bilo i predevropsko prvenstvo, u Turskoj su učestvovali najbolji svjetski takmičari u ovoj discipline. Konačan plasman u pojedinačnoj konkurenciji nije se znao do posljednje serije. Do tada sam zauzimao četvrto mjesto, da bi u posljednjoj seriji tri prvoplasirana takmičara, usljed velikog pritiska, napravili greške, što je meni omogućilo da dobrim rezultatom u posljednjoj seriji ostvarim istovjetan rezultat sa Makedoncem Martinom Jovanoskim koji je trenutno vodeći na svjetskoj rang-listi, dok je treće mjesto zauzeo Turčin Abdulah Jildiz, kaže Simović. Dušan Simović i Sead Franca u drugom kolu Svjetskog kupa u Ohridu nedavno su osvojili prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji sa još dvojicom pilota iz Srbije, dok je Franca na Prvenstvu Bosne i Hercegovine „Sarajevo open air“ zauzeo prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji.

– Već narednog vikenda putujemo u Mađarsku, potom u Austriju i Bugarsku, čime se završava ovogodišnji ciklus takmičenja na kojima paraglajding klub „Dinamik“ učestvuje, a onda nam, krajem oktobra, predstoji Otvoreno državno prvenstvo Crne Gore, kaže Simović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari