Bjelopoljac Edin Idrizović osvojio je prvo mjesto na Evropskom prvenstvu sportskog modernog plesa, u potkategoriji Solo break dance, održanom u Kanjiži u Srbiji od 7. do 9. novembra. Idrizović, student Fakulteta za fizičko vaspitanje i sport u Novom Sadu, za takmičenje je saznao od svoje profesorke plesa Slađane Ivanišević, inače vlasnice plesnog kluba „Vojvodina“.

„ Pričali smo o nekim takmičenjima i ona je pomenula Evropsko prvenstvo. Rekla mi je da ako želim da učestvujem može pokušati da me prijavi. Naravno, odmah sam pristao“, priča Idrizović.

Uslijedile su ubrzane pripreme i vježbe. „Bilo je prilično naporno, ali sam podršku imao od plesnog kluba „Vojvodina“ i drugova sa fakulteta“, kaže Idrizović, koji je član crnogorske brejkdens grupe „Ride Crew“, sa kojom je nastupao u emisiji „Ja imam talenat“, a svoje plesačko umijeće pokazao je i u spotu „Who Seeja“ „Igranka“, kao i Saše Kovačevića za pjesmu „Slučajno“. Kad nije u plesnim salama ili na fakultetu, Edin Idrizović je na biciklu, ili vozi kajak. Zbog toga, osim plesnih, na zidu u njegovoj sobi vise još i zlatne, srebrne i bronzane medalje sa raznih takmičenja u biciklizmu i kajaku. Član je kajakaškog kluba „Lim“ i biciklističkog kluba „Ciklomont“ iz Bijelog Polja. Uz kajak je upoznao ćud vode. Upoznao opasna mjesta na Limu i njegove tišice. Zavolio Idriski Lim, Ciganske bukove, Kolovrat, Sinjavac… Na biciklu prokrstario planinu Bjelasicu, brdo Obrov i Kisjele vode. A kada ode na neko takmičenje, uvijek se sa medaljom vrati.

-Kajakaštvo je opasan sport i za njega treba velika snaga, ali i taktika, kaže Edin i dodaje da je veslao na većini crnogorskih rijeka, ali da je Lim najopasniji. „Najviše on pojača adrenalin u čovjeku. Kajakaši se često nađu u njegovim velikim talasima i opasnim brzacima koji te često odnesu i tamo gdje ne bi htio“, priča Edin. Priča i to da se je na biciklu prošao skoro sve crnogorske i srbijanske takmičarske staze u biciklizmu. I donosio medalje i priznanja. A što se tiče modernog plesa, ovo mu nije prva medalja, donio je jednu, još davno, kad je bio dječak, sa takmičenja u Danilovgradu.“To mi je bila prva zlatna medalja koju sam osvojio i ona mi je možda i draža od ove sa Evropskog prvenstva“, kaže Edin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari