ZLF: Posle požara u Novom Beogradu 30 porodica na ulici 1Foto FoNet Marko Dragoslavić

Zeleno-levi front saopštio je danas da se zbog požara u naselju na Bežanijskoj kosi, u Novom Beogradu, 30 porodica nalazi na ulici, i da ukoliko se ne obezbedi smeštaj za ugrožene porodice u toj situaciji, postoje ozbiljni rizici po njihovo zdravlje.

U saopštenju je navedeno da više od 20 dece, kao i beba stara četiri nedelje, spavaju na ulici i da uprkos tome što su nadležni obišli naselje nakon požara, tim porodicama nije ponuđeno nikakvo rešenje za zbrinjavanje.

„Upozoravamo da ovakvim ponašanjem grad Beograd direktno ugrožava zdravlje i život ovih porodica. Sramotno je da jedan grad nema raspoložive smeštajne kapacitete i rešenje za bezbedan život ljudi koji se nađu u ovako teškim situacijama“, stoji u saopštenju.

Dodaje se i da je Zeleno-levi front pre dve godine zahtevao da grad poveća smeštajne kapacitete prihvatilišta koja bi u takvim situacijama mogla da budu privremena rešenja, dok grad ne obezbedi trajni smeštaj za ove porodice.

U subotu, u nehigijenskom naselju u ulici Srđana Aleksića, na Bežanijskoj kosi, izbio je požar, a stanovnici naselja su evakuisani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari