ZLF: Vlast zastrašuje policijom i nasiljem ljude koji brane svoje okruženje od trovanja 1Foto: Fejsbuk/Ne damo Jadar/Printscreen

Zeleno levi front (ZLF) saopštio je danas da hapšenjem aktivista Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS) vlast pokušava da napravi primer od njih i pošalje poruku da će se obrušiti na svakoga ko se suprotstavlja planovima režima i da to predstavlja zastrašivanje policijom i nasiljem prema ljudima koji brane svoje okruženje od trovanja.

Ta stranka očekuje da se represija poveća kako raste i otpor građana, i zato poziva ljude da podrže napore SEOS i drugih organizacija da se zaustave projekti Rio Tinta i da se pridruže blokadama železnica u mestima na koje budu pozivali, jer će iskopavanje litijuma ostaviti velike posledice po život građana zapadne Srbije.

Oni su podsetili da je Srpska napredna stranka najbrutalnije ukrala narodnu inicijativu za zabranu iskopavanja litijuma i bora koju je potpisalo 38.000 građana i na osnovu koje je trebalo održati sednicu Skupštine.

Ako su tako sigurni da litijum treba kopati, zašto se onda sakrivaju od rasprave u Skupštini koju bi mogla da čuje i preko RTS vidi cela Srbija, ukazuje ZLF.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari