Zločin koji je država mogla da spreči: Poznata lekarka o žrtvama masovnog ubistva u Malom Orašju i Duboni, šest meseci kasnije

Ostavite komentar


  1. Tuga, moramo da ih pamtimo! Svaka čast doktorki i svim hrabrim meštanima Dubone i Malog Orašja, koji se svakodnevno bore sa velikim bolom i tugom.

  2. Sve je to moglo da se spreči, ali realno, ko je uopšte mogao i u najludjim mislima da pretpostavi da će klinac od 14 godina uzeti pištolj i pucati!

  3. Ogromna tuga, niko ne može ostati ravnodušan posle čitanja ovog teksta i saznanja kakvu smo divnu decu i mlade ljude zauvek izgubili…
    Još žalosnije je što su ova divna ,čestita i prelepa stvorenja mogla da budu i dalje ovde sa nama, da se poštovao red i zakon i da je bolesni ubica odgovarao ranije za svoja nedela,ali nije.
    Isplakao sam se , kao roditelju i čoveku, neizmerno mi je žao ,ne postoje reči koje bi mogle da uteše roditelje, braću i sestre ,momke i devojke ubijenih…
    Još žalosnije je što ova tragedija nije probudila odgovorne u državi ,da se posvete sistemskim rešenjima u pogledu problema u društvenim odnosima, obrazovanju, medijima, jačanju institucija…
    Na žalost, nikoga nije briga ,svi sebično gledaju samo svoje položaje,fotelje i privilegije…
    Nikada bedniji nismo bili, kao društvo, kao država , kao nacija…

  4. Zlikovac je zlikovac zato što mrzi iz dna duše sve ono što on nije, niti nože da bude: dobrotu, lepotu, pamet, drugarstvo, nesebičnost, plemenitost, radost… Zlikovcu neću pomenuti ime, jer on je bezimeni stvor bez ijednog ljudskog svojstva, i jer ne želim da povredim mnogo dobrih ljudi koji nose to isto ime.
    Žrtve se moraju pamtiti zadugo. Neka meštani Malog Orašja i Dubone odrede dan svečanog i dostojanstvenog sećanja na plemenitu mladost sasečenu u zlatnom dobu svojih života. To je moj mali predlog, predlog običnog građanina koji saučestvuje u boli iz dna duše.
    Zlikovca treba nabiti na robiju gde će trunuti i satrunuti do kraja njegovog bednog, pustog životarenja.
    Hvala redakciji Danasa na ovom činu poštovanja hvale vredne mladosti iz Malog Orašja i Dubone.

  5. Zločinca NIKAD ne pustiti na slobodu! Nema opraštanja osobi koja se ne kaje za ovakav zločin. Isto i sa prvim zločincem uraditi. To što su iz uglednih i moćnih porodica, tim pre. Za primer svima koji bi o tako nečem i pomislili ubuduće. Inače, u SAD, takvi nikad ne dožive hapšenja. Razumno.

  6. Mafijaska,korumpiranadrzava,policija i sudstvo su saucesnici u zlocinu.I vojska Srbije je u njemu ucestvovala dozvoljavajuci krimogenom oficiru,ubicinom ocu,da oruzje nabavlja.

  7. КОНАЧНО се неко сетио да пише о суштини злочина. А то је последица злочина. Извршилац је најмање важан. Да је ово нормално друштво, а није, ми не би имали појма ни ко је, ни шта је. Нека се баве са њим они који су плаћени за то. Треба се бавити тзв. (законски израз) оштећенима. Они то заслужују, а не фекалије које су биле међу нама. Убијени су и даље међу нама. Надам се да ће и бити. Да неће бити, нама својственог, заборава и гурања под тепих.
    Хвала ауторки на упознавању и подсећању на оне који су настрадали од „система који је функционисао“.

  8. Hvala Koleginici Plavšić što je ovekovečila ličnosti ovih mladih ljudi. Malo Orašje i Dubona zaslužuju da ih Srbija po njima pamti. Ubica i njegov „moćni otac“ su paradigma Vučićeve genocidne vlasti. Fiat Iustitia, pereat mundus.

Ostavite komentar


Društvo

Sutra počinje pripremno ročište Urošu Blažiću 10

Sutra počinje pripremno ročište Urošu Blažiću

U sudnici Okružnog zatvora u Beogradu sutra će biti održano pripremno ročište pred početak suđenja Urošu Blažiću, okrivljenom da je u Malom Orašju i Duboni iz automatske puške i pištolja 23. maja prošle godine ubio devetoro mladih i pokušao da ubije još 20, od kojih je 12 teško ranio.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.