Boro Kontić: Zločini u Bijeljini uvod u etničko čišćenje

Direktor Media centra - Sarajevo o trideset godina od početka rata u BiH

Ostavite komentar


  1. Covek kad procita ovakav tekst a zna sta se na zalost desavalo kodsva tri naroda, kakvu patnju i zlo su jedni drugim cinili….a pricati i optuzivati samo jedan narod, moze se izvuci zakljucak pa takvi i izazivaju ratove…

  2. Sarajevo imalo 31% Srba, sad najviše 3%. I naravno po Kontiću, Srbi etnički očistili Sarajevo od Srba…

  3. Sarajevo geografski ima skoro isti broj stanovnika kao i prije rata. Struktura stanovništva se jeste promjenila kao sto se promjenila i u BanjaLuci ali nije tačno da je svega 1% Srba u Sarajevu, Srbi ako računamo sve prijeratne općine u Sarajevo koje su sad podijeljenje na FBiH i RS broje 70.000 ljudi i čine oko 16% stanovništva

  4. A mi se sami istjerali iz sadasnje federacije BiH, koliko je srba ostalo da zivi u federaciji, i zasto nema povratka, zasto jedva vracamo svoju imovinu? Nisam nesto primjetio Danas da se bavi zlocinima druge i trece strane? Sve dok se negiraju zlocini od strane Sarajeva nema pomirenja, 250 000 srba je protjerano, preko 5000 je nestalo u Sarajevu, zasto Danas ne istrazi te zlocine, ili to za vas nije bitno?!

  5. ako ovaj „gospodin“ nabraja I’ve opstine gdje su tu krajiske opstine, Sarajevo, Tuzla….Ili Srbi Sami Srbe istjerase I ubise????

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.