"Zlonamerni napisi medija, nedavno je padala kiša": Sandra Božić (SNS) nenajavljeno obišla Opštu bolnicu u Pančevu 1Foto: Twitter / Sandra Božić

Potpredsednica Pokrajinske vlade i visoka funkcionerka Srpske napredne stranke (SNS) Sandra Božić nenajavljeno je danas posetila Opštu bolnicu u Pančevu radi, kako je saopšteno, „uvida u stvarno stanje“ u toj zdravstvenoj ustanovi.

Kako je saopšteno iz Pokrajinske vlade, Božić je otišla u nenajavljenu posetu zbog „zlonamerne kampanje pojedinih medija“ o stanju Odeljenja pedijatrije Opšte bolnice u Pančevu.

Tom prilikom istakla je i da „slika jednog zida“ ne može da promeni opšti pozitivan utisak koji imaju svi Pančevci nakon rekonstrukcije i opremanja u prethodnim godinama.

Osvrnuvši se na konkretan događaj objavljivanja fotografije sobe nakon prokišnjavanja krova na delu iznad sporne sobe, a koje je, kako je istaknuto, „uslovljeno minulim vremenskim nepogadama“, iz rukovodstva bolnice upoznali su Božić s koracima preduzetim radi saniranja štete nastale usled prokišnjavanja.

Načelnik Dečjeg internog odeljenja Slobodan Prodanović je potvrdio da su se majka i dete privremeno nalazili u pomenutoj sobi, a u skladu s protokolom, kao i da „ni u jednom momentu njihov život niti zdravlje nisu bili ugroženi, kako se navodi u neistinitim objavama medija koje su alarmirale javnost“.

Prilikom posete, dodaje se, Božić je navela da će ulaganje u zdravstvo ostati prioritet Pokrajinske vlade, kao i da je do sada kako sa republičkog, tako i sa pokrajinskog i lokalnog nivoa uložena značajna količina novca u opremanje i obnovu bolnice u Pančevu.

Na društvenim mrežama, a potom i u medijima, pojavila se fotografija bolničke sobe u kojoj je boravila jedna majka sa tek rođenim detetom, na kojoj se vidi veoma loše stanje te prostorije sa vlažnim i buđavim zidovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari