Zloupotreba smrti Mateja Periša: Neizbrisiva bruka ne samo za tabloide nego i za novinarstvo u celini, pa i za državu Srbiju

Ostavite komentar


  1. pa i vi ste deo toga…ko je taj periš da se o njemu mesecima piše…ko je taj čovek da mu i patrijarh dolazi? ko?

  2. Porodici Periš iskreno saučešće, Meteju spokoj. Vama svaka čast na svemu napisanom

  3. Šta ovde još dodati,a ne spustiti se na njihov nivo, a onda bi mi se zgadilo i samog sebe!

  4. Kvazi novinari, pardon, lešinari, su saučesnici, ako ne i glavni učesnici u moralnom degradiranju ovog slepog creva Evrope. Nema ovde života više…

  5. Bravo za clanak koji govori o primitivizmu ovoga naroda i njegovih medija .Mladic mije ni prvi ni poslednji koji je tako stradao , saucesce porodici

  6. Nisam video nijednu takvu fotografiju bar u online verzijama pomenutih tabloida

  7. Po objavljivanju te strasne fotografije, u kuriru sam ostavila komentar slicnog sadrzaja kao ovaj tekst, sve sa sram vas bilo…naravno da komentar nije objavljen. Ne razumem potrebu da se najblizim uvecava bol.

  8. Moje saucesce roditeljima i prijateljima nesrecno stradalog mladica.
    Moja zgrozenost prema ljudima bez empatije i osecaja samilosti prema vecnom gubitku ljudskog bica.

  9. Bravoza mišljenje g-dje Skrozza i za tekst. Nikada se Balkan neće izvući iz blata. To je tako tužno.

  10. То би се лако зауставило: драстичним кажњавањем.
    Али у друштву у коме се све релативизује, посебно кривица и криминал, тешко да то може да се очекује.

  11. Svaka čast na tekstu i analizi.
    Drago mi je što Danas nije u toj grupi ludaka i bolesnika koji su popularnost sticali na taj način.
    Tih nazovi novinara je na stotine i hiljade,a vidljivo je da su potpuno nepismeni.
    Ako tome dodamo i mnogobrojne kanale sa ju tjuba onda je jezivo.

  12. Sve ste napusali sto i svaki citalac misli a tabloidi su uvek uz vladt takvi du bili u Milisevicevo vreme takvi i sad

  13. @Laza Matej je mladic koji je dosao u Beograd da se provede. Njegov otac i patrijarh su znak da ima jos ljudskosti na ovim prostorima. A ti si ljudski talog i greska. Trolovi su najvece gnjide, kukavicki se kriju i bljuju otrov na one kojima zavide. Dno dna.

  14. Obzirom da znamo da se ovakve stvari rade kod nas, pitam se da li postoji način da u takvim slučajevima novinari to jest mediji nemaju pristupa mestu gde se nalazi telo ili se nešto desilo. Ne znam, ali pitam se da li mogu da se na taj način zaustave ili po zakonu ne?

  15. Srbija je na dnu civilizacijske lestvice.
    Bilo je pokusaja, ali najsirovije je nadvladalo. Drzava- onaj zacetak, pojedena sljamom od vlasti i naroda. Pleme divljeg naroda.

  16. To je samo još jedan, na žalost, dokaz kako se zakoni u ovoj zemlji ne poštuju,jer da se poštunu, ne bi oni to ni objavili. A o empatiji onih koji rade u takvim glasilima je suvišno govoriti, jer su prodali sve pa i dušu…..

  17. To je sramota jedan novinar svojim perom može da ubije 10000000 ljudi,ali nažalost što ludje to bolje

  18. Ti isti tabloidi su i 90-tih objavljivali slike masakriranih Srba u Vukovaru koji su u stvari bili masakrirani Hrvati poslagani u dvorištu vukovarske bolnice i po privatnim dvorištima. Toliko o srpskoj novinarskoj horor-objektivnosti

  19. U Beogradu je …..“taj Peris“ , jedan OTAC , koji je trazio svog sina, eto to je on Lazo !
    Saucesce porodici .

  20. Odgovor na „narod to voli“ je pitanje „pokažite ankete gde se vidi da narod to voli“.

  21. Apsolutno se slazem,strasno je sta rade i tzv mediji.Sve koriste za svoje bolesne ambicije da kobajagi povecaju tiraz.Bruka i sramota za Srbiju,ali niti je prva,a nije ni poslednja.

  22. Narod „voli“ ono što mu se podastire… sutra će „voleti“ Savu Manojlovića… ili Mišu Vacića…

  23. Potpuno se slažem, s tim što je najveća opasnost, i možda glavni cilj, takvih naslova i reportaža dovođenje čitalaca u stanje ravnodušnosti i apatije, jednom kada oguglamo na sve užase koje nam serviraju.

  24. U oblastima sveta gde postoji i „v“ od vladavine reda i zakona, takvi tabloidi a zapravo oružje za konstantno uzbunjivanje i širenje panike u javnosti kao i promocije svakovrsnog kriminala (ponajviše prostitucije) bili bi iskorenjeni ili drakonskim novčanim kaznama prinuđeni na totalni zaokret u uređivačkoj politici. Nema tu ni govora o ugrožavanju medijskih sloboda jer medijske slobode nisu da slaviš i braniš jedan sasvim poremećeni antisistem vrednosti. No u protektoratima, čiji god da su,sa preovlađujuće neprosvećenim i neosvešćenim jedinkama sklonim potragama za rupama u zakonu i malverzaciji kao glavnom načinu tzv snalaženja to tako ne biva.

  25. Režimski mediji su na mentalnom nivou SNS članstva. Bave se tudjim životima, zloupotrebljavaju tragedije kao besposlene babe koje se bestidno bave tračevima. Palanački mentalitet se preselio u Beograd.

  26. Nemoral putuje i doputovao na da vrha države Srbije do njenih građana!
    Ostaje samo.jedno pitanje ..dali vrh vlasti SNS u Srbiji razume reč „moral“???

  27. Bravo za tekst! Uvesti kazne za bilo kakve objave bez saglasnosti porodice i istražnih organa u ovakvim situacijama.

  28. Zahvaljujem ti se Tamara,ti si COVEK kao jos neki od nas.Pises ono sto i.mi ,eto ja,mislimo i osecamo.Hvala ti.

  29. Srpski tabloidi su lesinari ali kriva je i drzava. Takvi clanci treba da se zestoko kazne da se vise nikada ne usude da objave nesto slicno. Drugi problem je nasa policija. Ako je telo pronadjeno Zbog cega novinari imaju pristup? Na zapadu obicno postave policijske satore tako da ne mozes da nista uslikas ni iz daljine. Nedavno Kada je ubica ubio 10 ljudi u Bafalu niko u celoj Americi se nije usudio da objavi ime dok sud nije dozvolio. U svetu postoje pravila I Ona se postuju. Ovde iako postoji kaznena politika Ona se ne primenjuje.

  30. Nije u pitanjusamo Periš. Odavno je nivo novinarskih natpisa ispod svake kritike. Sada su to i oni sami ocenili.

  31. Gospođo, hvala Vam na ovim riječima. Nadam se da će urodit plodom ubuduće. Pozdrav iz Splita

  32. Nisu novinari krivi, Srbija je u savremenom logoru 21veka po uzoru na logore iz II svetskog rata. Narod koji pati i deo naroda koji uziva sto vecina tuguje.

  33. Napokon portal Danas da objavi nesto pametno i istinito. Samo jos kada bi ste se i vi pridrzavali kodeksa i istine ,bilo bi odlicno. Za ovaj tekst , svaka cast !

  34. Vučićeva vlast..emituje…i javno dozvoljava sve vidove ne morala , ali i elementarne ne eticnosti!

    Žao mi je Mateje.!..Danas … sada molim porodicu Periš ..da primi saučešće u ime normalnog sveta u Srbije.!

  35. Novinari(čast izuzetcima) odavno nisu novinari.Ništa im nije sveto pa ni nečija bol.Pitam se kako bi reagovali da je to brat nekog od njih.Svakog ko da takav snimak i kucu za koju radi treba debelo kazniti.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.