Iako bez najboljeg igrača Bogdana Bogdanovića koji je lakše povređen i u oslabljenom sastavu zbog odsustva još nekoliko košarkaša od ranije, Partizan je uspeo da trijumfuje u 22. kolu ABA lige nad kragujevačkim Radničkim u Pioniru i tako napravi značajan korak ka fajnal-foru regionalnog takmičenja – 82:70 (19:17, 20:19, 20:15, 23:19).

Partizan se ovom pobedom osamio na trećem mestu tabele sa 15 pobeda i sedam poraza, a igrači su na ovaj način „častili“ trenera Duška Vujoševića koji je proslavio 55. rođendan.

Neogranizovano su delovala oba tima u prvoj četvrtini i viđeno je dosta promašaja, ali su crno-beli bili za nijansu bolji. Kragujevčani su bili u minusu da bi napravili seriju od 10:2 i poveli sa 17:13, ali je Partizan sa dve trojke (Tepić i Lovernj u poslednjoj sekundi) uspeo da ponovo bude u prednosti i povoljnim rezultatom završi prvu četvrtinu – 19:17. Prvi koš ubacio je i Saša Pavlović u uvodnim minutima druge četvrtine za 24:18, ali su kragujevački tim služile trojke i Marko Brkić i Dušan Mlađen su se pobrinuli da se domaći tim „ne odlepi“. Na poluvreme se otišlo ponovo trojkom Lovernja u poslednjoj sekundi – 39:36. U trećoj četvrtini razigrao se i Pavlović, crno-beli su stigli i do dvocifrene prednosti, ali je onda NBA pojačanje Partizana napravilo dve greške što su iskoristili Katnić i Marinović i sa dve trojke vratili u igru svoj tim. Andrić je tada ubacio pet poena pa je Partizan pred poslednju četvrtinu ipak imao značajnu prednost – 59:51. Kinzi je u drugom poluvremenu ubacio 17 poena i bio najzaslužniji za sprečavanje naleta gostujućeg tima, koji do kraja nije uspeo ni svojim najačem oružjem u ovom meču, trojkama, da preokrene rezultat.

Partizan – Radnički 82:70 (19:17, 20:19, 20:15, 23:19)

Hala: Pionir. Gledalaca: 5.500. Sudije: Belošević, Obradović, Bjedić.

Partizan: Tepić 17, Aranitović, Lovernj 16, Pavlović 15, Dalo, Milutinov 4, Gagić 0, Musli 4, Šalić, Andrić 7, Kinzi 19, Bezbradica.

Radnički: Janković, Lešić 14, Stevanović, Mlađan 13, Kalinić 5, Katnić 9, Birčević 8, Dimić, Balmazović, Brkić 7, Jevtović 2, Marinović 12.

Vujošević: Ne odričemo se nijedne titule

– Radnički je nezgodan protivnik što je dokazao u poslednjih mesec dana više puta. Nije nam bilo lako bez Bogdanovića i sa nedovoljno uigranim Pavlovićem, ali je on pokazao na ovom meču da će biti pravo pojačanje. Nećemo se odreći nijedne titule – jasan je bio trener Duško Vujošević posle meča.

Zadar iznenadio Cibonu

Hrvatski derbi u okviru 22. kola ABA lige na iznenađenje mnogih pripao je tada poslednjeplasiranom Zadru koji je savladao Cibonu sa 59:53 (9:19, 15:7, 17:14, 18:14). Zadar je tako ostvario značajnu pobedu za opstanak u ligi, ali kiks Cibone takođe dosta pomaže Budućnosti i Partizanu jer im je zagrebački klub direktni konkurent za plasman na fajnal-for prestižnog regionalnog takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari