Na trećem Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma, koji je održan u Kragujevcu, predstavila se i Turistička organizacija Požarevca. Direktor Dejan Savić nosi veoma pozitivne utiske sa ove manifestacije iako se radi o manjem sajmu koji tek stvara tradiciju.

– Ono što je meni bilo interesantno je veliki broj posetilaca što znači da postoji određena orijentacija prema ovom događaju. Uglavnom su nastupile turističke organizacije iz našeg regiona, pretežno iz Srbije i Republike Srpske, sa opredeljenjem ka seoskom turizmu.

Ovo je prvi put da se mi pojavljujemo na ovom sajmu iako to nije bilo planirano redovnom godišnjom aktivnošću naše Turističke organizacije. Odlučili smo da učestvujemo na mesec dana pred samu manifestaciju i odgovorili na poziv organizatora. Mislim da je Turistička organizacija Kragujevca dobro organizovala ovaj sajam sa užom tematikom koji ima dobru perspektivu, kaže Savić. On dodaje da se TO Požarevac predstavila na svom štadu postojećom turističkom ponudom koja obuhvata već poznate destinacije, kao što su Ergela „Ljubičevo“, Etno park na Tulbi, Viminacijum i druge.Što se tiče specijalizovanog seoskog turizma, ne postoje veće i organizovanije destinacije, ali ima dobrih naznaka u regionu Petrovac sa Banjom Ždrelo, na pravcu do Žagubice ima dosta mesta gde ova vrsta turizma „Može prilično da zaživi“. – Naravno, Podunavlje, samo po sebi nameće se kao region gde je ovakav vid turističkog kretanja očekivan. Naš posao suštinski jeste promocija određenih turističkih vrednosti na svim manifestacijama ove vrste imamo kontakte sa poslovnim partnerima iz drugih turističkih organizacija, agencija, turističkih i stručnih medija koji prate turističku privredu. Ovakve manifestacije su prilike da se razmene sa Turističkom organizacijom Srbije i turističkim organizacijama iz drugih gradova, a to je i dobra prilika da se kroz određena predavanja i radionice ukaže na neke probleme koji tište turističku privredu danas. Osnovni nam je zadatak da to što se pojavljujemo sa našom ponudom bude posticaj potencijalnim preduzetnicima koji imaju viziju na koji način bi mogli da ostvare dohodak baveći se i ovakvom vrstom delatnosti – rekao je Savić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari