Značke za vojnike 1Foto: Ministarstvo odbrane

Ministarstvo odbranme Srbije saopštilo je danas da su delu vojnih obveznika koji su dobrovoljno služili vojni rok sa oružjem u generaciji „septembar 2016“ uručena priznanja Značka vojniku na dobrovoljnom služenju vojnog roka i Zahvalnica otadžbine na svečanostima u Domu Garde u Beogradu i u Domu Vojske Srbije u Nišu.

Priznanja vojnicima u Beogradu uručio je načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković, u prisustvu članova kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba i predstavnika Regionalnog centra Beograd i skupština gradskih opština.

Diković je istakao da je služiti svojoj državi uvek bilo časno i uzvišeno.

Na taj način doprinosimo njenom napretku i prosperitetu, a Srbija je uvek bila rasadnik dobrih vojnika i uvek je imala dobru vojsku a, da nije tako, danas ne bi imala slobodu, rekao je Diković, navodi se u saopštenju.

U Domu Vojske Srbije u Nišu, značke i zahvalnice vojnicima je uručio državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nenad Nerić.

Značka vojniku na dobrovoljnom služenju vojnog roka i Zahvalnica otadžbine su vojna priznanja koja se dodeljuju vojnicima posle odsluženja vojnog roka za doprinos zaštiti i jačanju sistema odbrane Srbije.

Priznanja su dodeljena prvi put na osnovu Pravilnika o priznanjima i novčanim nagradama u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, a biće naknadno uručena svim vojnicima koji su dobrovoljno služili vojni rok posle obustavljanja obaveze služenja vojnog roka 2011. godine. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari