Nastavili smo da ulažemo u znanje. I ove godine najboljim učenicima naše opštine umesto knjiga dodelili smo računare uz poruku da treba učiti i da se znanje isplati. Pored računara koje dodeljujemo „vukovcima’’, dodeljujemo i najveće stipendije studentima.

Od ove jeseni u Inđiji otvaramo Fakultet tehničkih nauka gde možete da nastaviti školovanje – poručio je predsednik Opštine Goran Ješić, najboljim učenicima inđijske opštine na svečanosti upriličenoj za najbolje svršene osnovce i srednjoškolce kojima opština poklanja laptop računare.

Ješić je naglasio da je politika u ovoj opštini investiranje u obrazovanje sa ciljem da se poveća procenat visokoobrazovanih na 15 odsto koliko je bilo 1991. godine. Inače, ovo je šesta generacija svršenih osnovaca i srednjoškolaca koje opština nagrađuje računarima, ovog puta njih 96 je dobilo poklon, a ukupno je do sada podeljeno 600 računara. Ovoj svečanosti prisustvovao je i ministar prosvete Žarko Obradović koji je rekao da je zadivljujuće i vredno poštovanja sve ovo što Inđija radi na polju obrazovanja. – Kada tome dodamo naš učinak – da smo podelili besplatne udžbenike, da smo zahvaljujući „Telekomu’’ uveli internet u škole, da smo opremili informatičke kabinete, dobijamo potpunu sliku koliko se radi u cilju povećanja broja visokoobrazovanih ljudi, jer samo tako možemo obezbediti ekonomski razvoj, rekao je ministar Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari