"Znate gde je Pljakin Šanac, dođite u pola četiri, biće gužva": Čitateljku Danasa više puta zvali na miting Vučića u Kraljevu 1Foto: Screenshot Instagram @buducnostsrbijeav

Povodom mitinga SNS u Kraljevu, stranačka centrala prethodnih dana izgleda je imala puno posla oko organizacije događaja i animiranja građana, čak toliko da su pozivali i građane koji nisu njihovi birači, javljaju čitaoci Danasa.

Jednoj od naših čitateljki, poslovnoj ženi koja boravi u Kraljevu, ali joj je stalna adresa u drugom gradu, počev od utorka stizale su SMS poruke sa pozivom za miting, a pozvali su je i telefonom, da porazgovaraju.

„Prvo sam u utorak dobila poziv sa jednog nepoznatog mobilnog broja, gde sam pozvana da dođem na miting, i to me je iznenadilo i šokiralo. Odakle im moj broj? Rekla sam da nisam član stranke, pitala što me zovu. Odgovor je bio, znate gde je Pjjakin Šanac, dođite u pola četiri, biće gužva“, priča naša sagovornica, koja je želela da ostane anonimna.

Potom je dobila nekoliko identičnih SMS poruka, prvu odmah po obavljenom razgovoru, a ostale zaključno sa petkom, 31. martom, kad je trebao da se održi miting SNS u Kraljevu.

„Ja sam na jedan od tih mobilnih brojeva, odakle su poslate poruke, odgovorila da ću ih tužiti za uznemiravanje. Pozvala sam odmah i advokata i konsultovala se. Ne želim da se to ponavlja i spremna sam na tužbu. Pri tom, ovo je moj poslovni telefon, nikada nikome nisam dala svoj broj u te svrhe niti sam saglasna da mi se neko ovako direktno obraća“, objašnjava sagovornica kojoj je dosta propagande, bila ona trgovačka ili politička.

Ona ne krije da je pre nekoliko godina jednoj osobi koja je skupljala potpise i podršku za izbornu kampanju SNS dala saglasnost, ali od tada se razvela i preselila u drugi grad i sa svim ovim se više ne slaže.

„Jesam dala svoje podatke pre dve, tri godine u smislu imena, prezimena, jedinstvenog matičnog broja i telefona. Ali, iskreno, svi podaci su bili neispravni. I broj telefona je bio koji ne koristim. I sad dolazimo do toga da me neko zove na miting u Kraljevu, a moje mesto boravišta, koje nikada nije menjano od rođenja, je u potpuno drugom gradu. Uznemirujuće je kako su uopšte došli do mog broja“, objašnjava nam ona.

Dodaje da su i njene kolege dobile identične poruke i pozive sa brojeva telefona koji su zvali nju.

U SMS porukama koje je dobila pisalo je: „Predsednik Srbije A. Vučić obratiće se građanima Kraljeva u petak, 31. marta. Dođite da ga zajedno pozdravimo i podrimo. Svi u halu u 16! Živela Srbija !“, a u drugoj „Srbija sanja i snove ostvaruje – Aleksandar Vučić! Danas svi u halu u 16!“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari