Zoo planet Niš apeluje za prikupljanje sredstava za “zimnicu” za životinje 1Foto: Vesna Torović

Predstavnici Udruženja Zoo planet uputili su apel  građanima da im pomognu da obezbede dovoljno hrane, prostirki i lekova za 180 životinja o kojima se staraju u Zoo kutku u niškom selu Kamenica.

– Opet smo pokrenuli akciju „I mi spremamo zimnicu“, kako bismo spremili dovoljno hrane za zimu.  Potrebna nam je vaša pomoć  da bismo im zajedno obezbedili topli Zoo kutak sa dovoljno hrane i lekova- rekao je predsednik Zoo planeta Niš Dušan Stojanović, obraćajući se građanima.

Stojanović je precizirao da je im tokom zimskih meseci potrebno više od 500.000 dinara za hranu, prostirke i neophodne medikamente.

– Sada moramo da kupimo seno za životinje i za to nam treba 470.000 dinara. Finansiramo se od donacija, kao i od ulaznica za Zoo kutak, ali u ovom trenutku nemamo neophodna sredstva da bismo mirno dočekali zimu- kazao je Stojanović na konferenciji za novinare, koja je organizovana u čast obeležavanja Svetske nedelje zaštite životinja.

On je najavio da će uskoro biti u prodaji ilustrovane majice sa slikama ugroženih vrsta divljih životinja u Srbiji, koje bi takođe trebalo da pomognu da njihove životinje prezime.

– Na majicama su prikazane kornjača, veverica, poskok, lane, medved i zec, inače ugrožene vrste u Srbiji, kako bezbrižno spavaju. Naša težnja je da im obezbedimo da mogu bezbrižno da žive i u prirodi, i kod nas u Zoo kutku- rekao je on.

Svako ko kupi jednu majicu omogućiće nam da kupimo 10 bala sena, kazao je on.

U proteklih 12 godina, koliko postoji, Zoo planet je spasio više od 5.500 napuštenih i povređenih životinja. 

Za to vreme u toj organizaciji volontiralo je oko 700 građana.

Zoo planet se na bavi spašavanjem pasa i mačaka

Sandra Ilić, sekretarka Udruženja, podsetila je građane da je Zoo planet zadužen za spasavanje i zbrinjavanje divljih životinja, egzotičnih ptica i zaštićenih vrsta.

– Još jednom molimo građane da nas ne zovu ukoliko pas ili  mačka imaju problem, jer se mi time ne bavimo. To radi više drugih udruženja, kojima se mogu obratiti. Na Fejsbuku postoji stranica “Stop masakru nad životinjama”, a njihovi volonteri pomažu psima i mačkama- rekla je ona.

Gde se mogu uplatiti sredstva

Građani koji  žele da pomognu zbrinjavanju životinja u Zoo planetu to mogu da učine uplatom donacije na žiro račun udruženja 105-22423-78 ili putem PayPala: [email protected].

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari