„Srušiti Kalemegdan i spojiti sve sa Beogradom na vodi“: Šta čitaoci Danasa misle o preseljenju zoološkog vrta?

Ostavite komentar


  1. A što ne bi bilo obrnuto ?
    Da se Zoo vrt još više proširi dole po obodu Kalemegdanske tvrđave, a odatle izmeste Đokovići i ostali „investitori“. Tako bi bili zadovoljni i oni koji sada tvrde kako se životinje muče u skučenom prostoru.

  2. Poslednji komentar objasnio. Zološkom vrtu nije mesto nigde osim u mračnoj strani istorije.

  3. Svi koji predlazu izmestanje na Veliko rsatno ostrvo i ostale ade i vodoplavna zemljista koja zavise od vodostaja Dunava ili Save su ili sadisticki davitelji zivotinja ili su juce dosli u Beograd pa se pokondirili. Pokondirene tikve.

  4. Bg zoo vrt je stvarno mali. To je mucenje za zivotinje. Stvarno bi Veliko tatno ostrvo bilo najbolja varijanta, ali ne bi ga bilo tako jednostavno posetiti.

  5. Zgradu na zgradu, a u Srbiji sve manje stanovnika. U narednih 20 godina biće nas manje za 2.500.000 ali koga to briga bitno da se šljam obogati.

  6. Zoo vrt ili samo da ostane Kalemegdan….ali bolje da ostane Zoo vrt na Kalemegdanu navikli smo da je bas tu

  7. Podržavam razmeštanje zoološkog vrta u Beogradu iz tri razloga:
    1. Zbog samih životinja i humaniji uslova življenja, mada sam protiv kroćenja divljih životinja i smatram da je njima najbolje u njihovim prirodnim skrovištima.
    2. Zbog građana koji žive u okolini zv iz ekoloških razloga.
    3. Zbog same tvrđave Kalemegdan jer se taj prostor može privesti raznim kulturnim namenama.

  8. A sta su planirali da naprave umesto njega….mozda hotel….par zgrada…..mogli bi i pobednika da sklonimo i tu jednu zgradu sa divnim pogledom da napravimo

  9. Kad Beograd neće da ruši Šapića onda će Šapić da ruši Beograd.

  10. Prvo napravite studiju za novi zoo vrt na Ratnom Ostrvu u sklopu ekološke studije o ne narušavanju flore i faune na ostrvu, sa kompletnom infrastructurom, pristupnim putem, dodatnim gradskim saobraćajem, donesite zakon da je zabranjena gradnja na lokalitetu sadašnjeg zoo vrta, i tek kada prezentirate takvu studiju dajte na javnu raspravu struci i svim gradjanima na uvid. Tek onda možda će te dobiti saglasnost gradjana Beograda. Jesam li nešto ispustio? A da…..koliko će to gradjane Beograda i Srbije da košta i odakle vam novac i kako će te taj novac vratiti? Jesam li negde pogrešio?

  11. Definitivno će ova vlast biti upamćena po rušilačkim pohodima po Beogradu i divljoj gradnji.

  12. Jadne životinje.Ako vec postoje zoo vrtovi treba da dobiju bolje uslove i veći prostor

  13. “Pitajte porodicu Đoković! Možda znaju nešto više! Mi smo samo obični Beograđani i niko nas ništa ne pita. Ruše, premeštaju, skrnave….Može im se. Sve dok mi ćutimo! Beograde, probudi se”, apeluje čitateljka Brana.“

    Citateljko Brano, porodica Đoković je pogresna adresa. Glavni krivac i onaj koga treba da pitate je „novi“ ministar Vesic. Svako ko ima dovoljno novca moze tamo da gradi, ali da li ce to i smeti iskljucivo zavisi od onoga koji to omogucava, daje dozvole. To je ogromna razlika.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.