Zoran Kesić sutra u britanskom parlamentu 1Foto: Miroslav Dragojević

Srpski siti klub iz Londona će sutra ugostiti Zorana Kesića, TV voditelja i autora popularne emisije „24 minuta sa Zoranom Kesićem“, u Parlamentu Velike Britanije u okviru serijala „Na kafi sa…“, koji će voditi novinarka Danica Ilić.

Srpski siti klub najavljuje da će „Na kafi sa…“ Zoranom Kesićem biti reči o kritici savremenog društva i političkih prilika u Srbiji kroz TV programe sa satiričnim pristupom realnosti, kao i o stanju medija i novinarstva u Srbiji. U skladu sa kontekstom, deo razgovora će biti posvećen i ulozi dijaspore u procesima u zemlji i razvoju njenog društva.

U susret događaju, Srpski siti klub ističe: „Klubu je izuzetno zadovoljstvo i privilegija da ugosti Zorana Kesića, i time omogući članovima vrlo kvalitetnu diskusiju o korišćenju i razumevanju medija, ulozi i angažovanju dijaspore u Srbiji, i ostalim ključnim temama koje su od značaja za nas.“

Događaj „Na kafi sa…“ Zoranom Kesićem održava se u okviru devetog Srpskog meseca u Velikoj Britaniji, koji je počeo 14. januara i trajaće do 5. marta, i to: u Londonu, Redingu, Jorku, Oksfordu, Birmingemu, Halifaksu, Meidenhedu i Tanbridž Velsu, a u koordinaciji pijanistkinje Maje Džordan.

„Nama je velika čast da smo jedni od osnivača, i da već devetu godinu za redom učestvujemo u ovoj izuzetno važnoj manfestaciji za našu zajednicu u Velikoj Britaniji koja nam omogućava da ovdašnjoj publici približimo duh i kulturu Srbije“, navodi Srpski siti klub.

Muzički program obuhvata izvođenja operskih pevača Silve Vučković Mekvin i Irie Perestrelo zajedno sa tenorom Leonelon Pinjeiro, kao i izvođenja pijanistkinje Nataše Šarčević, soprana Tamare Živadinović i violinistkinje Madlen Stokić Vasiljević u okviru večeri srpske, jermenske i bugarske klasične muzike. Nešto drugačiji muzički program upriličiće gitarista Nemanja Bogunović, koji će izvoditi aranžmane popularne klasične muzike kao i muzike iz filmova, dok će na velikoj sceni u Apolu Hamersmit brojna publika moći da prisustvuje koncertu Bijelog dugmeta. Na kraju, gitarista Branko Stojšin će predstaviti svoj poslednji album na donatorskom koncertu za „Festival klavirske muzike širom sveta“.

Program tradicionalno uključuje i proslavu Svetog Save koja će se održati u Londonu, Halifaksu i Birmingemu okupljanjam naših zajednica. Pored nekoliko interesentnih izložbi, radionica, predstavljanja srpskih običaja i promocija knjiga, biće održan i Sajam knjiga u Srpskoj biblioteci u Londonu. Ljubitelji pozorišta će imati priliku da pogledaju predstavu Narodnog pozorišta iz Beograda „Frenki i Džoni“, sa Slobodom Mićalović i Igorom Đorđević u glavnim ulogama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari