Zorana Mihajlović: Žene ne treba da odustaju od borbe za jednaka prava

Ostavite komentar


  1. Naše žene, pogotovo ove iz višeg sloja poput g.Mihajlović, (o njima ovde i govorim) su za ravnopravnost polova koja bi izgledala otprilike ovako. Želimo više direktorskih, ministarskih mesta, više članstva u Upravnim odborima, ali nas ne zanima jednakost u rudnicima i na građevinama. Želimo da živimo „kao sav normalan svet“ tj.kao Norvežanke i Dankinje, a samo su one valjda normalne? Ali ako Norvežanke ne slave 8.mart i tada ne dobijaju novac onda bismo mi ipak da nastavimo da ga slavimo. Norvežanke imaju kraće porodiljsko odsustvo, mi bismo u tom slučaju da zadržimo naše duže odsustvo. U nekim rudnicima na severu Skandinavije žene čine 40-45% radne snage, mi to ne bismo baš prihvatile, prepuštamo rudnike velikodušno muškarcima! Hoćemo da živimo kao Norvežanke, ali onda sledi vest da one imaju obavezan vojni rok, jao, pa ne bismo ni to prihvatile, nas samo zanimaju prava i samo prava…

  2. Ti samo debljas i puderises se, nisi ni repom makla , a mogla si, za prava zena u Srbiji

  3. Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Z. Mihajlović je poručila ženama „da ne odustaju od borbe za jednaka prava, kao i da su one te koje treba da budu nosioci promena u društvu“. Šta je konkretno Predsednica Koordinacionog tela (a i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastukture) konkretno preduzela povodom usmrćenja majke dva sina, na naplatnoj rampi kod Doljevca. Da li je zahtevala objavu policijskog izveštaja o toj saobraćajnoj nezgodi, koga je predložila za novog vršioca dužnosti Koridora Srbije, je li donela odluku o spajanju preduzeća Koridori Srbije i Putevi Srbije. Nadajmo se da će ličnim angažovanjem Z. Mihajlović da bude jedan od nosilaca promena u društvu, ne samo u „Budućnosti Srbije“ već i u sadašnjosti.

Ostavite komentar


Društvo

Sutra počinje pripremno ročište Urošu Blažiću 10

Sutra počinje pripremno ročište Urošu Blažiću

U sudnici Okružnog zatvora u Beogradu sutra će biti održano pripremno ročište pred početak suđenja Urošu Blažiću, okrivljenom da je u Malom Orašju i Duboni iz automatske puške i pištolja 23. maja prošle godine ubio devetoro mladih i pokušao da ubije još 20, od kojih je 12 teško ranio.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.