Ovo je jedna od najdražih nagrada. Svaka nagrada daje podstrek, a ja ovu osećam kao da mi je Zoran ličnu uručio i rekao „Evo ti“.

Moj dragi kolega Zoran Radmilović nije voleo nagrade i imao je specifičan odnos prema njima, ali je ostavio poseban trag, kako u pozorištu, tako je, isto toliko jak i neobrisiv trag, ostavio u nama, njegovim kolegama – prokomentarisao je Vlastimir Đuza Stojiljković dobijanje Zoranovog brka za rolu Dina u predstavi „Otac na službenom putu“ prve festivalske večeri XX Dana Zorana Radmilovića u Zaječaru.

Ova predstava Ateljea 212 u režiji Olivera Frljića tek je jedna od desetak koliko će pozorišna publika u Zaječaru moći da vidi do 21. oktobra, kada se jubilarni pozorišni festival završava dodelom nagrada. Prvi čovek zaječarskog teatra, upravnik Vladimir Đuričić rekao je da će na ovoj pozorišnoj svečanosti prvi put biti dodeljena i nagrada za životno delo jednom glumcu. Svake festivalske večeri žiri koji čine Saša Jelenković, Biljana Vujović i Irfan Mensur odlučivaće kome će pripasti „Zoranov brk“ za glumačku bravuru, a po tradiciji na kraju festivala publika će tajnim glasanjem odabrati najbolju predstavu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari