Zovu ga "hirurg trotoara": Umetnik iz Liona noću mozaicima krpi rupe po Beogradu 1Foto: Instagram/ememem.flacking

Ne želi da otkrije ni ime ni pol ni godine, zovu ga „hirurg trotoara“, zato što rupe pretvara u mozaike. Njegovi umetnički radovi za sad su primećeni u Cetinjskoj, Francuskoj i Dobračinoj. U Beogradu ima i sledbenike

Po društvenim mrežama se širi vest  da  „neki umetnik iz Liona mozaicima krpi rupe po Beogradu“, uz fotografije šarenih mozaika na sred sivog trotoara, tamo gde je do skora bila rupa, prenosi Vreme.

Ovi umetnički radovi za sad su primećeni  u Cetinjskoj, Francuskoj i Dobračinoj ulici.

Njihov autor ne želi da otkrije identitet i radi samo noću. Zna se samo da mu je pseudonim Ememem.

Vikipedija tvrdi da živi u Lionu i da je poznat kao „hirurg trotoara“. Pseudonim je onomatopeja zvuka mopede  kojim se vozi kada ide da popravi neki trotoar. Ne želi da otkrije ni pol ni godine. Fotografije svojih radova deli na instagramu sa nalogom  ememem.flacking, koji je od 28. maja prošle godine dobio više od 169.000 pratilaca.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ememem (@ememem.flacking)

Kako je objavio N1, u Beogradu Ememem ima i sledbenike. U Čumićevom sokačetu lokalna komuna domaćih autora i umetnika Iva Brkić i Sofija Stojković prave mozaike tamo gde su nekad bile ploče. Kažu da im treba dva dana da se popuni jedna rupa, i da materijal nije skup zato što koriste otpatke od nečeg već korišćenog.

Kažu i da se ljudima dopadaju njihovi radovi, fotografišu ih i komentarišu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari