– Ministar rada i socijalnog staranja u Vladi Crne Gore dr. Suad Numanović otvorio je u Pljevljima Dnevni centar za djecu i omladinu sa teškoćama u razvoju.

Otvaranje Dnevnog centra rezultat je partnerske saradnje Ministarstva rada i socijalnog staranja, opštine Pljevlja i roditelja djece sa teškoćama u razvoju.

– Dočekali smo i taj dan za kojim čeznemo godinama, da naša djeca sa smetnjama u razvoju dobiju svoj dom na lokalnom nivou, da ih ne šaljemo u druge institucije, da mogu da žive sa svojim roditeljima i da u Dnevnom centru imaju svu pažnju, njegu, brigu i rehabilitaciju i sve ono što im pripada po svim pravima djeteta čim se ono rodi. Krenuli smo iz jednog mraka i izolacije i danas smo uz veliku podršku naše opštine Pljevlja i Ministarstva rada i socijalnog staranja dočekali da dobijemo i otvorimo ovaj velelepni objekat u kome će za sve biti mjesta“, rekla je predsjednica NVO „Zračak nade“ Svetlana Dujović.

Predsjednik opštine dr. Filip Vuković je obećao da će se lokalna vlast još više brinuti o ovoj ustanovi, djeci i naravno o svima koji učestvuju u radu ove ustanove. „Sve čestitke roditeljima na dosadašnjem radu i zalaganju u proteklim godinama, koji su svoju djecu, našu djecu, uspjeli da okupe na ovaj način i što su uz pomoć i podršku lokalne uprave, donatora i našu pomoć uspjeli da naprave ovako divne prostorije u kojima će djeca sa smetnjava u razvoju imati sve uslove koji su potrebni za dnevni boravak“, rekao je ministar Numanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari