Zrenjanin: Afrička kuga svinja pojavila se i u Jarkovcu 1Foto: Pixabay/Lichtsammler

Afrička kuga svinja pojavila se i u Jarkovcu, opština Sečanj, saopšteno je na na sednici Okružnog štaba za vanredne situacije Srednjobanatskog upravnog okruga.

Zarazna bolest je registrovana kod domaćih svinja a u Jarkovcu, koje je proglašeno za zaraženo područje, u toku je obilazak svih domaćinstava koja se bave uzgojem svinja.

„Sve službe postupaju u skladu sa svojim nadležnostima, kako bi se sprečilo dalje širenje ove zarazne bolesti“, saopšteno je na sednici Okružnog štaba za vanredne situacije Srednjobanatskog upravnog okruga.
Afrička kuga svinja pojavila se na području Srednjeg Banata krajem juna, u naseljenom mestu Čenta evidnetiran je prvi slučaj 23.juna.

U naseljenom mestu Jarkovac, teritorija opštine Sečanj, afrička kuga svinja evidentirana je 4. jula.

„Sve nadležne službe postupaju u skladu sa svojim nadležnostima, kako bi se sprečilo dalje širenje ove zarazne bolesti“, poručuju iz Okružnog štaba za vanredne situacije Srednjobanatskog upravnog okruga.

Veterinarska inspekcija je u zaraženim područjima izdala rešenja kojima su naređene mere o postupanju vlasnika svinja, kojima je zabranjena prodaja svinja i naloženo sprovođenje biosigurnosnih mera i dezinfekcija prostora.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari