Zrenjanin: Banatski festival vina u Karađorđevom parku 1Foto: Freepik

U Karađorđevom parku, u Zrenjaninu, za vikend se održava Banatski festival vina a učesnici dolaze iz susednih zemalja, objavili su organizatori.

U subotu, 9. aprila, po treći put se održava „Internacionalni Banatski festival vina“ u Karađorđevom parku sa početkom u 10 časova.

Festival je izložbeno promotivnog karaktera. Ove godine prijavilo se pedesetak učesnika, vinskih kuća, podruma, vinara, vinogradara, idividualnih proizvođača i udruženja iz Srbije, Slovačke, Rumunije i Mađarske.

Pored njih svoje proizvode će izložiti i proizvođači hrane, začina, prirodnih proizvoda, tinktura, melema i lekovitog bilja. Za posetioce je obezbeđen i bogat zabavni i kulturno umetnički program koji će trajati do 18 sati, kao i nagradna igra. Glavna nagrada je letovanje za dve osobe.

Za učesnike, vinare i vinogradare će biti održana stručna predavanja u Kristalnoj dvorani. Istovremeno se u okviru ovog Festivala održavaju i „ 22. Banatske vredne ruke“ za koje se prijavilo dvadesetak aktiva žena i one će predstavtiti hranu i tradicionalnu kulturu ovog podneblja.

Manifestaciju organizuje Kulturni centar Zrenjanina, Turistička organizacija, IP Media 023, Udruženje vinara i ljubitelja vina „Taraški vinogradi“ i JU „Sportski objekti“ a pokrovitelj je Grad Zrenjanin.

Više informacija iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari