Zrenjanin: Donacija računara za dvoje đaka u Banatskom Karađorđevu 1Foto: Pixabay/Lemonsandtea

Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine donirao je računar bratu i sestri Galović, odličnim učenicima sedmog razreda osnovne škole iz Banatskog Karađorđeva.

Akciju je pokrenula Valentina Momorov, nastavnica iz osnovne škole u Banatskom Karađorđevu i članica sindikata NSPRV, koja je pomagala da se talentovanim đacima iz socijalno ugrožene porodice nabavi računar.

U Nezavisnom sindikatu  prosvetnih radnika Vojvodine kažu da ovakvi primeru pokazuju na izostanak sistemske podrške države i društva.

„Iako smo sigurni da nema opštine ili grada koji nije u mogućnosti da obezbedi bar računar za učenike kojima je takva pomoć neophodna, ta podrška ipak već godinama izostaje. Možemo samo da zamislimo kroz kakav pakao su prošla ta deca u vreme pandemije i online nastave. Zato hvala donatorima koji su prikupili novac za računar a one koji odlučuju podsećamo da su ova deca takođe budućnost Srbije“, poručuju iz sindikata NSPRV.

Sindikat je ovom prilikom uputio još jedno upozorenje državi da povede računa o uslovima u kojima raste i obrazuje se značajan deo budućnosti Srbije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari