Zrenjanin i Kikinda zajedno u turizmu 1Foto: Nadica Jakovljev

Zrenjanin i Kininda planiraju zajednički nastup u turizmu ali i razvojne projekte i saradnju, saopšteno je nakon jučerašnjeg potpisivanja protokola o saradnji.

Tim povodom direktori turističkih organizacija dva grada, Zoran Ljubotina i Jasmina Milankov, potpisali su u Zrenjaninu u prisustvu gradonačelnika ova dva grada protokol o saradnji.

Na osnovu sadržaja potpisanog dokumenta, ozvaničena je dosadašnja saradnja dva grada u oblasti turizma, zajedničkih nastupa na tržištu i promovisanja manifestacija od značaja za obe sredine.

Kako je naveo ovom prilikom gradonačelnik Zrenjanina, u širem smislu to predstavlja unapređenje saradnje između Kikinde i Zrenjanina i nastavak dosadašnjih razvojnih aktivnosti dva grada.

Podsetio je da dva grada imaju sardanju preko Regionalnog centra za razvoj “Banat”, gde imaju zajedničke razvojne projekte a da bi kroz potpisani protokol turističku ponudu mogli da podignu na viši nivo.

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač je istakao da su Zrenjanin i Kikinda veliki banatski gradovi naslonjeni jedan na drugi, te da je normalno da sarađuju i međusobno se podržavaju.

Direktorka TO Kikinda Jasmina Milankov rekla je da saradnja između turističkih radnika Zrenjanina i Kikinde traje već pet godina a Zoran Ljubotina, direktor TO Zrenjanin, ocenio je potpisivanje protokola kao novu stranicu u saradnji između dva banatska grada.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari