Zrenjanin: Koliki je uticaj Kine na politički život u Srbiji na tribini Građanskog preokreta 1foto Miroslava Pudar

O tome kako kineske investicije utiču na privredni ambijent u Srbiji, na životnu sredinu i njeno zagađenje bilo je reči proteklih meseci na tribinama koje je organizovalo zrenjaninsko udruženje Građanski preokret.

O tome koliki i kakav je uticaj Kine na politički život u Srbiji i kojim se sredstvima ona koristi da bi ostvarila svoje ciljeve biće reči na novom skupu, koji se održava u utorak, 29. marta.

Razmatraće se činjenica da je Kina prethodno, pre investiranja u Srbiji, morala da zadobije počitičku podršku kako bi ovdašnja vlast donosila odluke koje odgovaraju kineskim preduzećima a ne domaćem stanovništvu.

Vladajuća stranka stavila je na raspolaganje kineskim kompanijama naše prirodne resurse, podsećaju u Građanskom preokretu i kažu da je rezultat takvih poteza neograničena eksploatacija naših prirodnih resursa, ostvarivanje enormne zarade i popravljanje konkurentne  pozicije kineksih firmi na svetskom i evropskom tržštu.

Na tribini u zrenjaninskom hotelu „Vojvodina“ govoriće predavači sociologije sa Filozofskog fakulteta u Beogradu dr Jovo Bakić i dr Nemanja Zvijer. Moderator je politikolog Miroslav Samardžić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari