Zrenjanin kupuje propalu firmu za parking, a prodaje placeve u Igmanskoj ulici 1Footo: M.P./Danas

Na današnjoj sednici Skupštine grada Zrenajnina našle su se samo tri tačke dnevnog reda, a sve su se odnosile na razmatranje predloga u oblasti urbanizma, regulisanja imovinsko – pravnih odnosa i otuđenja gradskog građevinskog zemljišta.

Tokom sednice usvojene su odluke o otuđenju 31 građevinske parcele od kojih se većina nalazi u okviru Plana generalne regulacije „Bolnica-Berbersko“, i to u Igmanskoj ulici.

Odluke su, moglo se čuti, donete i usvojene u cilju obezbeđenja uslova za nove investicije u oblasti stanogradnje i izgradnje javnih objekata.

Između ostalog, grad će neposrednom pogodbom kupiti propali objekat Pro-bekoma, u Ulici dr Zorana Kamenkovića, kod zgrade MUP-a, i konvertovati ga u javnu svojinu.

Na ovom mestu, što je dugogodišnja namera, planira se gradnja parkinga. U usvojenoj odluci navodi se i da je kupoprodajna cena 10 miliona dinara.

Pored prodaje parcela u naselju „Bolnica-Berbersko“, danas je usvojen i Plan generalne regulacije “Bagljaš”, gde je planirana gradnja objekata višeporodičnog stanovanja, a jedan od glavnih zahteva je stigao od kompanije “BIG”, za proširenje tržnog centra već u ovoj godini, potvrdio je nakon sednice zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari