Zrenjanin: Nije bilo odbačaja prekršajnih prijava za učesnike blokade puteva 1Foto: M.P./Danas

U Zrenjaninu do sada nije bilo odbačaja prekršajnih prijava protiv učesnika blokade puteva, koji su održani u decembru prošle godine, potvrđeno je nezvanično Danasu.

Za razliku od Prokuplja i Užica, gde je zabeleženo nekoliko slučajeva odbacivanja prijava a predmeti zatvoreni, u Zrenjaninu to nije slučaj i sudski postupci su u toku.

Dva predmeta su odbačena ali samo zato jer se predstavnici policije kao svedoci nisu pojavili na ročištu, objašnjavaju nam u jednoj advokatskoj kancelariji i kažu da se Policijska uprava Zrenjanin žalila na ta rešenja, pa se sada čeka konačno rešenje.

„Ništa se do sada nije dešavalo po tim prijavama, sve je i dalje u toku i ne znam šta mogu da očekujem. Nisam hteo niti sam pristao da platim kaznu za šetnju kod Linglonga“, kaže za Danas Petar Petrović iz SSP Zrenjanin.

Prijave su stizale na veći broj adresa, građanima koji su učestvovali 4. decembra prošle godine na pešačkoj blokadi magistralnog puta Beograd-Zrenjanin kod Linglonga u okviru velikih protesta zbog donošenja zakona o referendumu i eksproprijaciji.

Kazna za šetnju koštala 5.000 dinara, policija je napravila i fotografiju a oni koji nisu platili, sude se.

Jedan od onih koji je dobio prijavu zbog protesta kod Linglonga je Dušan Kokot, iz Građanskog preokreta, udruženja koje je prijavilo protestni skup kao organizator.

„Nisam platio, ne priznajem prekršaj. Mi smo u udruženju organizovali za učesnike blokade pomoć da ljudi odgovire na te prekršajne naloge“, kaže za Danas aktivista Dušan Kokot. ija

Prekršajne prijave i nalog da plate novčanu kaznu dobili su i predstavnici organizacije Zrak, koji su blokirali kolima jednu raskrsnicu u Zrenjaninu. Oni su svoje naloge prosledili timu Kreni-promeni.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari