Zrenjanin: Novi ugovor za fabriku vode nastavak stare ujdurme 1 foto puf

Podsećajući da se pre nekoliko dana navršilo tri godine od obećanja vlasti da će Zrenjaninci piti ispravnu vodu, Pokret ujedinjenih fantoma novi ugovor smatra nastavkom ujdurme zvane „fabrika vode“.

– Ovih dana je bilo tri godine od posete premijerke Ane Brnabić  Zrenjaninu  i njene konferencije za novinare  26. juna 2019. Godine, na kojoj je izjavila da će zabrana upotrebe vode za piće biti skinuta 15. septembra te godine.Takođe, na toj istoj konferenciji za medije premijerka je izjavila: „Ja sam ponosna, mi smo uradili nešto da rešimo problem. Ljudi pre nas nisu pokušavali da reše problem. I kad radite i grešite i da, dešavaju se problemi i probijanje rokova. Ali pričajte sa ljudima“. Tri godine kasnije potpisuje se pompezno novi ugovor  sa firmom iz UAE Metito, odnosno ćerkom firme, Pannonian Water doo Beograd. Potpuno ista lica, kojima je bez tendera i javne rasprave, političkom odlukom aktuelne vlasti dat posao izgradnje prečistača otpadnih voda, kupila su sada propali prečistač pijaće vode za polovinu procenjene vrednosti, piše u saopštenju Poreta ujedinjenih fanotma, povodom potpisivanja ugovora o izgradnji fabrike vode u Zrenjaninu.

Pokret ujedinjenih fantoma smatra da građani moraju da znaju koliko para je potrošeno na sve radnje oko takozvanog rešavanja problema vode.

– Jer to su naše pare. Nastavak ujdurme zvane “fabrika vode” je moguć jer tužilaštvo, policija i sudovi nisu radili svoj posao ni po službenoj dužnosti ni po postojećim krivičnim prijavam, pa su kriminalci, umesto na robiji, i dalje na mestima odlučivanja. Spremni ćemo dočekati “Dan posle”, a nakon smene korumpirane vlasti, svi koji su se ogrešili o zakone, budžete, ljude – sigurno će odgovarati, piše u saopštenju Pokreta ujedinjenih fantoma.

 

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari