Zrenjanin protiv nasilja: Zamenica gradonačelnika da podnese ostavku zbog vređanja dečaka 1Foto: M.P. / Danas

Odbornička grupa „Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin“ oglasila se danas povodom incidenta u kom je verbalno napadnut dečak sa razvojnim problemima, a u kojem je, kako tvrde, učestvovala i pomoćnica gradonačelnika Vera Milošev.

„Zrenjaninska opozicija predlaže da Vera Milošev sama podnese ostavku na funkciju zbog učešća u incidentu, zbog moralne odgovornosti i sramote koju je nanela gradu Zrenjaninu, umesto da čeka da bude razrešena i da se provlači po novinama“, stoji u saopštenju.

Navedeno je da gradonačelnik Simo Salapura treba da obezbedi tom detetu da se oseća sigurno, dobrodošlo i uključeno u aktivnosti u zajednici.

„Zato predlažemo da prvom prilikom pozove dečaka u goste, da mu pokaže kako izgleda biti gradonačelnik na jedan dan i brinuti o svim građanima Zrenjanina. Verujemo da bi to bilo korisno iskustvo i velika životna lekcija o odgovornosti i inkluziji za obojicu, ali i da bi dečaku pokazalo da je važan i cenjen deo našeg društva“, naveli su članovi odborničke grupe „Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin“.

U medijima se ranije pojavila informacija da su pomoćnica gradonačelnika Zrenjanina i njen prijatelj verbalno napali i pretili trojici dečaka ispred bioskopa, a da najmlađi ima smetnje u razvoju.

Otac dečaka Sava Mihajlović rekao je za dnevni list Danas da je zamenica gradonačelnika Zrenjanina kazala da njegovom sinu nije mesto u bioskopu i da ne sme više da dolazi tamo.

On tvrdi da je prijavio incident i da je ubrzo iz tužilaštva dobio obaveštenje da krivičnog dela nema, te da se istraga šta se dogodilo tu noć u bioskopu u Zrenjaninu neće nastaviti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari