Zrenjanin raspodelio 20 miliona dinara za 24 medijska projekta, među njima i Fudbalski savez Vojvodine 1Foto: Stanislav Milojkovic

Na osnovu kokursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja za teritoriju grada Zrenjanina u 2023. godini, gradonačelnik Zrenjanina doneo je rešenje da se 20 miliona dinara nemenjenih u ove svrhe dodeli za 24 projekta, dok je 13 projekata odbijeno.

Predlog o raspodeli sredstava ovoga puta donela je tročlana komisija, u kojoj su Igor Crnogorac, iz Marigoj Media Group Kikinda, Martina Velez iz Srbobrana i Petar Kočić, novinar RTS.

Firma Santos comerc za radio i tv iz Zrenjanina dobila je iz gradskog budžeta za svoja tri projekta 10.4 miliona dinara, po 3,5 miliona dinara za emisiju o poljoprivredi „Agročas“ i projekat „Pokreni i kreni“, a 3,45 miliona dinara za sportski blok.

Konkurentnska KTV televizija iz Zrenjanina dobila je 200.000 dinara za dva projekta.

Novosadska TV doo dobila je 1,3 miliona dinara, a listovi Poljoprivrednik i Somelier 2020 Novi Sad po milion dinara.

Listu „Zrenjanin“ na ovom konkursu odobreno je 900.000 dinara a VTV doo Subotica 950.000 dinara.

Firmi Stella production, odnosno TV Studio B iz Beograda, pripalo je 650.000 dinara za „Ekologično u Zrenjaninu“a pola miliona dinara je dobio Bogoljub Grujić za projekat „Novosti iz Zrenjanina, svakodnevno uz Begej“.

Tijana Vlahović iz Borče, vlasnica portala volimsrbiju.com, dobila je 500.000 dinara za projekat pod nazivom „Zrenjanin u srcu“, dok na 450.000 dinara može da računa Željko Šemić, vlasnik portala ZRKlik, koji će realizovati projekat „Zrenjaninski sport na klik od vas“.

Medijski centar Klik 105 dobio je ukupno 400.000 dinara za dva projekta. Od toga je jedan „Zrenjanin u 105 sekundi“, a drugi „ZR Sport 2023“.

Fudbalski savez Vojvodine dobio je 300.000 dinara za medijsku promociju i afirmaciju ženskog i bazičnog fudbala u Banatu.

Po 250.000 dinara dobili su Brainz TV za projekat „Upoznajte genijalce Zrenjanina“ i Daniela Sokolov za „Unapređenje medijskog profesionalizma podkastima“, dok je KTV dobila ukupno 200.000 dinara za dva projekta – „Zrenjaninski četvorougao“ i „Turizam na zrenjaninski način“.

Web Solution Media, odnosno Aleksandar Blanuša, vlasnik portala Volim Zrenjanin, za projekat „Da Zrenjanin postane Evropska prestonica kulture“ dobio je 200. 000 dinara, a isto toliko dobilo je Udruženje građana „Drugi novi centar“ za projekat „Biseri Zrenjanina – serija tekstova o turističkim manifestacijama i mikro destinacijama“.

I internet portal E-Vršac dobio je 200.000 dinara za projekat „Približimo turističke kapacitete Zrenjanina stanovnicima južnog Banata“, dok je Mužljanskim novinama pripalo 150.000 dinara za informisanje građana putem štampe a najmanje sredstava, na konkursu za medije u Zrenjaninu dodeljeno je informativnom portalu Zrenjaninski.com koji je konkurisao sa projektom „Mladi na selu“, za šta je dobio 100.000 dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari