Zrenjanin: Udruženje građana "Naš grad naša stvar" postalo "Građanski preokret" 1Foto: Miroslava Pudar

Udruženje građana „Naš grad naša stvar“ iz Zrenjanina usvojilo je izmene statuta i izabralo nove članove svojih organa, a ubuduće će delovati pod nazivom “ „Građanski preokret“.

Kako se navodi, udruženje je održalo sednicu skupštine nakon što je predsednik tog udruženja Zdravko Vujasinović podneo ostavku zbog preseljenja u Nemačku.

„Građanski preokret“ je jedan od osnivača Građanskog fronta (Srbije) i potpisnik je programske platforme koja u prvi plan ističe odbranu prava na dostojanstven život, borbu protiv diskriminacije, odbranu javnih resursa, borbu za javnu upravu u službi građana, nultu toleranciju prema korupciji, ravnomeran regionalni razvoj, uspostavljanje medijskih sloboda, ohrabrivanje građana da učestvuju u donošenju odluka koje ih se tiču, socijalnu pravdu i iskorenjivanje siromaštva, ističe se u saopštenju.

Za članove Upravnog odbora su izabrani Dušan Kokot, Vladana Mance, Predrag Jeremić, Rastko Stefanović i Ivan Živkov, dok su članovi Nadzornog odbora Miodrag Bogunović, Nenad Adamov i Predrag Đurđe.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari