Zrenjanin ustanovio novu nagradu u oblasti obrazovanja 1Foto: zrenjanin.org

U Aleji velikana u Karađorđevom parku u Zrenjaninu obnovljena je bista Nestora Dimitrijevića, prosvetnog dobrotvora i osnivača Zadužbine pri Matici srpskoj u Novom Sadu, za školovanje siromašnih učenika.

Dimitrijević je rođen i sahranjen u Zrenjaninu, a njemu u čast ustanovljena je gradska nagrada “Nestor Dimitrijević”, za izuzetne rezultate postignute u oblasti obrazovanja i vaspitanja.

Nagrada će se dodeljivati svake godine povodom dana rođenja, 14. oktobra, tog uglednog građanina Velikog Bečkereka i velikog prosvetnog dobrotvora.

Nagrada će prvi put biti dodeljena u ponedeljak, 16. oktobra, u 12 časova, na svečanosti u Baroknoj sali Gradske kuće.

Nagrada sadrži plaketu i novčani iznos, a dodeliće se u oblasti obrazovanja od predškolskog do visokoškolskog, u šest kategorija – vaspitaču u predškolskoj ustanovi ili vaspitaču u predškolskoj grupi pri osnovnoj školi, nastavniku razredne nastave u osnovnoj školi, nastavniku predmetne nastave u osnovnoj školi, nastavniku predmetne nastave u srednjoj školi, profesoru visoke škole strukovnih studija ili profesoru fakulteta, stručnom saradniku u predškolskoj ustanovi ili psihologu u osnovnoj ili srednjoj školi ili pedagogu u osnovnoj ili srednjoj školi.

Više vesti iz ovog grada ćitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari