Zrenjanin: Žitelji Subotičke ulice po barama, snegu, blatu odlaze na posao i vraćaju se kući (FOTO) 1Foto:M.P.

Stanari Subsotičke ulice u Zrenjaninu, preciznije jednog njenog dela, čekaju na asfalt godinama, a svakodnevan život otežava im nakupljanje vode posle kiše i snega, u šta se reporter Danasa uverio jutros na licu mesta.

Ova ulica u jednom svom delu je, zapravo, asfaltirana dok je njen drugi deo, koji se blago spušta i zavija, postao kolektor za sve atmosferske padavine, a koje se u okolini nakupe.

Zbog svega toga, a pre svega, zbog nakupljene vode, koja nekim stanarima prodire u dvorišta i kuće, građani traže hitno rešenje.

“Voda ulazi u kuće, a ulicom ne može da se prolazi. To treba asfaltirati, od ove kuće ovde do kraja ulice. Ostatak ulice je zemljani put, nije to dugačko, ne znam zašto je problem da to reše. Godinama tražimo da nam to reše, nedavno su nam krpili put, tu kod moje kuće, ali ovaj zemljani deo ulice nisu”, kaže Irena Tapai.

Dragiša Popov kaže da problem sa Subotičkom ulicom nije od juče, da im voda godinama dolazi do kuća i koliko god da apeluju na nadležne, još nije nađeno rešenje.

“Vidite da sve roni ovde, propada i put i šaht. Pre sedam godina su nama ovde glavni političari obećali da će to rešiti, ali ništa od tada. A rekli su, tih pedesetak metara, to nije ništa. Evo, ovaj komšija, on obilazi majku, kojoj voda ulazi u kuću. On je ušao stranku, pa ništa. Išao je u razne stranke samo da problem sa ulicom reši, ali nije pomoglo. Ja nisam ni u jednoj stranci, ali sam protiv ovoga. Tu živim 40 godina a afalt nisam dobio, promenilo se sto vlasti, a puta nema”, objašnjava Dragiša Popov.

Kaže da je nedavno bila ekipa koja je krpila asfalt u njihovoj ulici, ali da, sem toga, nije ništa urađeno na neasfaltiranom delu Subotičke.

“Bila je tu neka žena sa radnicima, nosila papire, pitao sam kad će nas da asfaltiraju, a ona kaže, po nalogu rade samo do bandere”, priča Dragiša.

Dok stanari Suboitčke iznose svoju muku i pokazuju gde su problemi sa vodom najveći, jedan od komšija isparkirava auto i sprema se da prođe kroz bare i blato.

“Problem nije rešen najverovatnije jer je ulica zabačena. Verovatno je i politika razlog, ali i pare. Do kuće se probijamo kolima, peške ne može kad ima vode”, priča Tome Mihajlevski.

Mlađi stanar Marjan Caran objašnjava da ulica ima problem sa odvođenjem atmosferske kanalizacije i da je to razlog koji su im nadležne službe navele kao objašnjenje što nije postavljen asfalt.

“Ne tražimo put ne znam kojeg reda, već da se bukvalno baci asfalt. Mi smo ranije sami donosili šljunak da ovo pokrijemo. Ovo je slepa ulica, dovoljno je da urade jednu traku od 70 metara. Naša mesna zajednica pere ruke od ovog posla, mi se zato sami obraćamo svima i tražimo rešenje. Nisu hteli ni pred Dragišinom kućom da nivelišu, da se voda ne bi skupljala, a sliva se, verujte, iz tri ulice. Mi se sami snalazimo, podignemo šaht da ubrzamo oticanje vode, ali nije to nikakvo rešenje da stalno zoveno vatrogasce”, kaže Marjan Caran.

U Javnom preduzeću Urbanizam u Zrenjaninu odgovirli su na pitanja Danasa šta se dešava sa Subotičkom ulicom.

Rukovodilac Ljubomir Stankov objasnio je da su upoznati sa problemima koji postoje u ovoj ulici i da se planira njihovo rešavanje.

“U urbanističkom planu za narednu godinu nalazi se Subotička ulica. Ne mogu još preizno da kažem detalje i kada bi radovi mogli da budu, rano je za to, ali je sigurno da će ih biti”, objasnio je za Danas Ljubomir Stankov.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući vama, našim čitaocima.

Pozvali smo vas da nam šaljete priče i budete reporteri Danasa, hvala vam na poverenju i hvala vam što jeste.Ukoliko imate neku interesantnu vest, zanimljivu fotografiju, video klip ili želite da ukažete na komunalni problem u vašem gradu, javite nam se putem kontakt forme na portalu Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari