Zrenjaninci u znak protesta na Danima piva tražili vodu 1Foto: zrenjanin je žedan

Velikim plavim plakatom, sa natpisom „Zrenjanin je žedan “ grupa Zrenjaninaca u znak protesta na Danima piva tražila je vodu za svoj grad.

Kampanja „Da vratimo život u Zrenjanin“ nastavljena je i tokom turističke manifestacije, a organizacije učesnice razvukle su baner na Žitnom trgu tokom vikenda, sa porukom podrške građanima i podsetnikom na nesposobnost lokalne vlasti.

„Mi ni posle 11 godina apsolutne vlasti Srpske napredne stranke, neupitne podrške sa svih nivoa vlasti, pa čak i samog predsednika, još uvek nemamo čak ni pijaću vodu u gradu. O selima i vodi za piće gradski čelnici ni ne razmišljaju, ali bez problema troše novac iz gradske kase kao da sutra ne postoji,“ navodi se u saopštenju.

Organizatori kampanje „Da vratimo život u Zrenjanin“ navode da rešenja postoje, njihov predlog je svakako regionalni vodovod, ali i da se stručnjaci i javnost što pre uključe u čitavu problematiku, umesto da budu gurnuti u stranu.

U kampanji učestvuju Demokratska stranka, Zajedno-Moramo, Srbija centar (SrCe), Narodna stranka Zrenjaninska Akcija – ZRAK i Narodni pokret Srbije.

Više vesti iz ovog grada čitjte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari