Zrenjaninska odbojkašica Maja Ognjenović odigraće humanitarni meč u svom gradu 1Foto: grad zrenjanin

Obeležavajući dve decenije od prelaska iz zrenjaninskog “Poštara” u beogradsku “Crvenu Zvezdu”, a naredne godine isto toliko i od početka karijere, Maja Ognjenović izrazila je prilikom nedavne posete Zrenjaninu želju da nastupi upravo u rodnom gradu, u jednom revijalnom i humanitarnom meču.

Kako kaže, između Beograda, Istanbula i Zrenjanina, upravo su se Zrenjanin i “Kristalna dvorana” nametnuli kao najpogodnije mesto za takav sportski događaj.

„Odbojka je posao koji najviše volim i radim toliko dugo i bila bi šteta i nepravda da svoje znanje i iskustvo ne prenesem na mlađe naraštaje ili na one kojima je to potrebno. I o tome sam razgovarala sa gradonačelnikom, da bi potencijalno jednog dana, upravo u Zrenjaninu mogla oformiti neku školicu, kamp ili organizaciju te vrste. To su neki planovi, a interesovanje sigurno postoji, Zrenjanin je grad sporta u kom je odbojka uvek bila na najvišim mogućim granama“, rekla je Maja Ognjenović prilikom posete Zrenjaninu.

U Zrenjaninu je nedavno na zgradi gde je Maja živela završena izrada murala u naselju “4. jul”.

U pitanju je rad akademskog slikara Viorela Flore, kao doprinos negovanju kulture sportskog sećanja na pojedince i klubove koji su proslavili ovaj grad na sportskim borilištima širom sveta.

„Tim muralom mi je ukazana ne samo čast, već i poverenje na kom sam veoma zahvalna i možda čak i ne postoje reči kojima mogu da to opišem. Kada sam po završetku sezone došla u Zrenjanin i videla svoj lik u takvoj veličini, to je u meni izazvalo posebne emocije „, prokomentarisala je odbojkašica.

Maja Ognjenović je jedna od natrofejnijih sportistkinja rođenih u Zrenjaninu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari