Zrenjaninska profesorka govori na protestu u Beogradu

Ostavite komentar


  1. Ma šta me briga za njihovu profesorku uzalud se trudi neće joj niko i ništa u protestu pomoći.

  2. Decu ne treba mešati u politiku,pogotovo ne na radnom mestu.
    Okačiti plakat ,,Srbija protiv nasilja,,u učionici je toliko ružno i loše po decu

  3. Ljudi batalite više te besmislene proteste, bolje da pripremamo decu za novu školsku godinu nego što otežavam život ljudima

  4. Svi želimo normalan svakodnevni život. Ovako to otežavamo građanima Beograda.

  5. Zvati ucenike da protestuju svakako nije profesionalno i eticki.Profesorica je malo zalutala oko profesionalne etike.

  6. Problem prosvete u Srbiji jeste taj sto pojedini profesori misle da mogu deci da poturaju svoja ubedjenja i tako oblikuju mlade mozgove. Momentalno otkaz i zabrana rada u prosveti dozivotna.

  7. Baš pedagoški od profesorice koja je pozivala učenike na skupove na kojima se propagira nasilje.

  8. Izgubili su ideje za govornike, pa ne znaju koga više da zovu. Maltretiranje ljudi

  9. Od protesta nije ostalo više ništa, ne mogu da se skupe za proteste a kamoli da vode državu!

  10. Krivo sedi, pravo reci: pokusala je da izmanipulise decu bez obzira sta sad prica.

  11. Zaposlena je da prenosi deci znanja a ne svoje politicke stavove, ma kako da ona to sada predstavlja. Ili je toliko nivna da su je izmanipulisali organizatori protesta. Malo verovatno.

  12. Prosveta u Srbiji je već decenijama u kandžama politike i primitivnih vrednosti i društvenih pojava. Pre svega, u prosveti bi trebalo da rade najbolji, što kod nas nije pravilo. U svim našim javnim ustanovama, pa i u školama, formirani su klanovi na bazi nepotizma, klijentelizma, partijskih knjižica itd, što je u školama posebno zastrašujuće jer tu odrastaju naša deca. Svi bismo trebali da se borimo da nam u prosveti rade najbolji ljudi, da se jednom već zakonom urede konkursni kriterijumi za prijem u radni odnos i da nam s decom rade nastavnici od struke i integriteta. Škole u kojima vladaju rođačke i partijske veze su obeležje društava koja su osuđena na nestajanje, i svi bismo trebali najzad da stavimo prst na čelo. Nastavnik koji je zapošljen isključivo na osnovu svojih kvaliteta može jedino da bude autonoman i da radi u interesu dece, njega ne mogu da ucene ni zbog srodničkih ni partijskih vezica, on bi jedino smeo da iznese svoj stav o stanju u društvu, besplatnim udžbenicima i pravu na slobodno obrazovanje za svu decu… Onaj koji mora da otplaćuje zaposlenje i koji ima dug prema nekome ne može da bude prosvetni radnik, a to je kod nas dominantan modus zapošljavanja u školama. Nama je prosveta uzurpirana kao i sve druge institucije i zbog toga nam je društvo toliko degradirano.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 5. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.