Zrenjaninska Toplana spremila je pogodnosti za redovne platiše 1foto Nadica Jakovljev/Danas

Javno komunalno preduzeće “Gradska toplana” u Zrenjaninu najavilo je poskupljenje grejanja i pogodnosti za redovne platiše.

Koliki će biti računi za potrošače na sistemu daljinskog grejanja, još se ne zna ali poskupljenje su najavili i gradska vlast i rukovodstvo Javnog komunalnog preduzeća “Gradska toplana”.

Dok se još vaga koliko će to poskupljenje iznositi, “Gradska toplana” u Zrenjaninu najavila je pogodnosti za one potročaše koji svoje račune izmiruju redovno.

Onima koji svoje račune budu izmirivali u celosti, u toplani najavljuju umanjenje varijabilnog dela računa za tri odsto.

U JKP “Gradska toplana” su najavili da će, ukoliko do poskupljenja dođe, decembarski, januarski i februarski računi, koji su i najveći, moći da se plate u dva dela. Polovinu iznosa građani bi plaćali u letnjim mesecima.

Najveći broj potrošača na sistemu daljinskog grejanja u Zrenjaninu potrošnju plaća po tarifnom sistemu. To znači da u toku grejne sezone plaćaju  grejanje po utrošku, a u mesecima kada grejanja nema, plaćaju samo fiksni deo, koji iznosi 1 220 dinara.

Cene daljinskog grejanja u Zrenjaninu nisu povećavane od 2015. godine.

“Cena struje je od 2018. godine na tržištu skočila za 115 odsto, dok je za period od januara 2021. do danas cena prirodnog gasa otišla gore za 75 odsto.

Ukoliko ne budu odborene više cene, u pitanje je dovedeno obavljanje same komunalne usluge” saopštili su iz JKP “Gradska toplana”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari