Zrenjaninski Dani piva imaće uvertiru 6. i 7. avgusta 1Foto: grad Zrenjanin/ Dani piva

Zrenjaninski Dani piva, koji se održavaju od 9. do 14. avgusta, imaće svoju uvertiru 6. i 7. avgusta u TC Big gde će se pored muzičkog sadržaja predstaviti zanatske pivare iz Zrenjanina i Srbije, najavila je danas potparolka manifestacije Ivana Arađan.

Na konferenciji za medije u Gradskoj bašti dirigent Zrenjaninske filharmonije Roman Bugar je podsetio na dosadašnje nastupe zrenjaninskih muzićara i najavio  dva koncerta.

„Veliko iznenađenje imaćemo 11. avgusta, kada će kao solista nastupiti Stefan Milenković. Koncert počinje u 21 čas, a dirigent će biti Mikica
Jevtić. Što se tiče drugog koncerta, Amira Medunjanin je bila u Zrenjaninu a ovog puta prvi put nastupa sa Zrenjaninskom filharmonijom na Trgu slobode 14. avgusta u 22 časa. Svi koji su gledali film “Toma” će biti u prilici da budu svedoci tih numera i pesama ali u njenom izvođenju, a tu su i pesme sa njenog poslednjeg albuma“, rekao je Roman Bugar.

Zrenjaninski bend “Jerusalimski pilići” će koncertom na ovogodišnjim “Danima piva”, 10. avgusta na Žitnom trgu, obeležiti 40 godina postojanja.

Frontmen Milivoj Putić Puta podsetio je da je taj bend nastupio pre 37 godina na prvim “Danima piva”.

„Svirali smo tada na Motelu, mi, grupa “Griva” i još neki bendovi i sada, posle 37 godina ponovo smo na “Danima piva” što nam je izuzetna čast i zadovoljstvo. Inače, mi smo pobednici prve zrenajninske Gitarijade, 1981. godine u Kulturnom centru i od tada smo krenuli sa autorskim pesmama kojih se seća veliki broj naših građana, pogotovo onih u zrelijim godinama. Mnogo ljudi, posebno sa “Ruže” seća se tih pesama i pita kada će opet biti u prilici da ih čuju“, rekao je Putić i najavio da će pored starijih publici biti predstavljene i nove autorske pesme tog benda.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari