Zrenjaninski odbornici sutra glasaju o promeni osnivačkog akta gradskog „Vodovoda“ 1zgrada skupštine zrenjanina

Sednica skupštine Grada Zrenjanina zakazana je za sutra a odbornici će se izjašnjavati o 17 tačaka dnevnog reda.

Između ostalog, na dnevnom redu je i odluka o promeni Osnivačkog akta Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“, kojom se, prema mišljenju aktivističkih udruženja iz grada, ovom javnom preduzeću oduzima usluga prečišćavanja pijaće i otpadne vode.

Prema mišljenju aktivista, promena odluke je otvaranje prostora za privatne partnere.

Pred odbornicima je i odluka o izmenama Plana generalne regulacije dela grada „Gradnulica.“ Izmenama i dopunama, promeniće se namena dela Gradnulice iz porodičnog u višeporodično stanovanje, što znači da će i u ovom delu grada biti omogućena izgradnja zgrada kolektivnog stanovanja.

Grad će, ukoliko odbornici podignu ruke, neposrednom nagodbom otkupiti parcelu od Zemljoradničke zadruge „Mužljanski ritovi“ u stečaju, za izgradnju ulice.

Na dnevnom redu je i izveštaj budžetske inspekcije, koja je prošle godine kontrolisala neke od direktnih i indirektnih budžetskih korisnika. Prema podacima iz izveštaja, pronađeno je 75 nepravilnosti, naloženo je 60 mera za otklanjanje a protiv tri odgovorne osobe, zbog uočenih nepravilnosti, podnete su prekršajne prijave.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari